Altijd optimale waterdruk op uw vakantiepark.

Een Duijvelaar drinkwaterreservoir (DWR) bestaat uit een drukverhogingsinstallatie en een reinwaterkelder. Bij een lage watervraag wordt het reservoir gevuld, bijvoorbeeld ’s nachts. Bij een waterpiekmoment zorgt de DWR-configuratie voor de continuïteit van de door u gewenste waterdruk. Zo houdt u 24/7 controle en blijven uw vakantiegasten tevreden. Een DWR is een aantrekkelijker alternatief dan het verhogen van uw vastrecht. Zelfs als uw waterleverancier bij een lange hete zomer uw huidige aanvoer een beetje afknijpt merken uw vakantiegasten daar niets van. Een DWR van Duijvelaar wordt turnkey geleverd.

Zo wordt de capaciteit van een DWR voor uw vakantiepark berekend.

Duijvelaar Pompen heeft de afgelopen jaren meer dan 100 DWR-units op diverse vakantieparken in Nederland geplaatst. Van al deze units hebben we de data verzameld. Deze data gebruiken we in een uniek rekenmodel waarmee we heel nauwkeurig een maatwerk DWR voor u kunnen berekenen. In onderstaande korte video leggen we uit hoe we dat doen.

Waarom je een DWR nodig hebt:

Yoni Houwing De Krim in De Cocksdorp
Vakantiepark De Krim in De Cocksdorp heeft een DWR van Duijvelaar voor zowel het park als de 500 bungalows. Yoni Houwing, manager technische dienst van De Krim vertelt waarom je als vakantiepark over extra waterdruk moet kunnen beschikken.
Lees meer

Faq

Elke vraag die u hebt over een DWR van Duijvelaar Pompen is een goeie vraag. Misschien staat hieronder het antwoord er al tussen. U kunt ook tijdens kantooruren bellen naar 0172 488 388.

Moeten er aanpassingen gedaan worden aan de hoofdleidingen op ons park?

Dat kan nodig zijn, zeker als het leidingsysteem verouderd is. Omdat er feitelijk na ingebruikname van de DWR meer capaciteit kan (en moet) worden geleverd dan tot dan toe gewoon was, moet het leidingsysteem op het park daar ook geschikt voor zijn. Té lange leidingen, té veel bochten, vernauwingen of leidingen met een té kleine diameter, kunnen zoveel waterdruk kosten in het transport, dat je alsnog de gewenste waterdruk bij tappunten niet bereikt. Onze specialisten kunnen de situatie in kaart brengen en advies uitbrengen over eventuele aanpassingen.

Waarom is onderhoud nodig?

Aandachtspunten bij onderhoud aan drukverhogers zijn vastgelegd in de Waterleidingwet en Waterwerkblad 1.4. Onze monteurs volgen deze bepalingen nauwkeurig en testen de installatie op bijvoorbeeld in- en uitschakeldruk, onderdrukbeveiliging, membraam van het drukvat, sporen van (aankomende) lekkage (afdichtingen, afsluiters en schroefverbindingen), functioneren keerkleppen, pompen en de besturing (conditie/slijtage, geluid, draairichting, draaiuren, draailastverdeling), werking manometer, werking en staat van diverse filters (vervuiling)… kijk voor het complete verhaal op https://dp.nl/abonnementen-voor-onderhoud-en-service

Wat is de Levensduur van een DWR?

Het zal geen verrassing zijn dat de levensduur van het betonnen reservoir en pomphuis behoorlijk lang is. Wel bevelen we aan om de ruimtes periodiek te laten reinigen.  Voor de drukverhogingsinstallaties en andere slijtagegevoelige installatietechnische onderdelen als kleppen en afsluiters, gelden bepaalde normen voor het preventief vervangen, vaak gebaseerd op gebruiksduur/-frequentie, die we in overleg met u bepalen. Dat heeft vaak te maken met uw eisen en verwachtingen over de betrouwbaarheid aan het eind van de levensduur. 

Zijn eisen aan een DWR streng?

Niet zozeer streng, maar logisch. Een DWR maakt onderdeel uit van het collectieve leidingnet op uw park. Daarmee valt het ook onder uw zorgplicht. Dat betekent dat u moet kunnen aantonen dat het drinkwater op uw park veilig en verantwoord is. En dat begint met het toepassen van installaties die volgens de laatste richtlijnen zijn geproduceerd en ingeregeld. Zo is een AF onderbrekingsinstallatie bijvoorbeeld nodig. En gecertificeerde materialen en afwerking.

Is een DWR altijd voordeliger dan uitbreiden van het vastrecht?

In vrijwel alle gevallen waar wij de rekensom mogen maken, blijkt het rendabel en verstandig om voor een DWR te kiezen. Theoretisch kan verhogen van het vastrecht ook een logische optie zijn. Dat hangt dan natuurlijk af van de lokale tarieven van het waterbedrijf en de staffelgrootte van hun vastrecht. Ook kunnen speciale technische omstandigheden de installatie van een DWR complex en duur maken, waardoor de rekensom in het voordeel van vastrechtuitbreiding kan uitvallen. We maken dit echter zeer zelden mee.

Kan een DWR altijd voldoende watertoevoer garanderen?

We maken vrijwel nooit mee dat er onvoldoende toevoer is om in dal momenten genoeg watervoorraad op te bouwen om in de piekmomenten terug te kunnen leveren. Maar soms is de hoofdaanvoer vanuit het leidingnet zo beperkt, dat de waterbuffer in de DWR niet snel genoeg kan worden aangevuld. Dan kan alleen worden gekeken naar waterbesparende maatregelen.

Kan ik ook besparen op mijn huidige vastrechtkosten?

Jazeker! Als je nu voldoende waterdruk hebt, dus geen comfortproblemen op het park, kan het óók lonen om een DWR te installeren en het vastrecht af te bouwen. We reken dat graag voor je uit.

Ik heb een vaste installateur/aannemer. Kan Duijvelaar Pompen daarmee samenwerken?

Vanzelfsprekend. Duijvelaar kan functioneren als hoofdaannemer, en neemt dan alle werkzaamheden op zich. Maar we zijn ook gewend om als onderaannemer voor derden te werken. In overleg bepalen we dan welke partij wat uitvoert.

Hoe weten jullie welke capaciteit een DWR moet hebben?

We kijken grondig naar de situatie op het park. Hoeveel gasten ontvangen jullie op piekmomenten. En wat is de samenstelling van de groepen (jong, oud, actief….). Het aantal tappunten/watergebruikers, luxe (sanitaire) voorzieningen, bestaande leiding infrastructuur, etc. Deze variabelen voeren we in, in ons zelf ontwikkelde rekentool waarin natuurkundige formules een rol spelen, maar zeker ook onze ervaring bij soortgelijke installaties op meer dan 100 parken. Zo kunnen we heel nauwkeurig voorspellen wat het piek- en dalgebruik zal zijn. Door deze te combineren, berekenen we hoeveel en hoe snel watervoorraad kan worden opgebouwd bij een bepaald vastrecht en hoe veel voorraad er nodig is. Eventueel kunnen we flowmetingen uitvoeren, waarbij we het gebruikspatroon in de praktijk meten.

Kunnen we rekening houden met toekomstige groei op ons park?

Bij het ontwerp van de DWR kunnen we rekening houden met eventuele uitbreiding later. Meestal plaatsen we dan extra reservoirs bij. Het pomphuis met drukverhogingsinstallatie is dan voldoende ruim voor een grotere of extra installatie, en vaak geen onderdeel van één van de reservoirs.

Duijvelaar Pompen
‘Alle kennis en kunde op één locatie’

Mensen maken het verschil bij Duijvelaar Pompen. Onze processen zijn geautomatiseerd omdat dit de kwaliteit en de kosten ten goede komt, maar overleg en controle is mensenwerk. Mensen werken samen, inspireren elkaar en houden elkaar scherp. Om uiteindelijk de beste pompen en installaties te maken voor onze klanten.

We ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden pompen vanuit één pand. Dat geeft ons een unieke positie. Zo kunnen we individuele wensen en verbeteringen snel implementeren. Alle kennis en kunde is immers altijd voorhanden.

16.000 m2 productieoppervlakte in Nederland
335 medewerkers
Productiecapaciteit 100.000 pompen
6.000 installaties per jaar
Ontwikkeling | Productie | Verkoop | Service
Export naar maar liefst 100 landen!