Duijvelaar Pompen (DP), dat deel uitmaakt van de Duitse Multinational KSB, is een succesvolle ontwikkelaar en producent van roestvaststalen centrifugaalpompen en drukverhogingsinstallaties in Alphen aan de Rijn. De Business Unit (BU) Domestic is verantwoordelijk voor verkoop & service in de thuismarkt en is daarin marktleider voor de toepassing drukverhoging.

Omdat wij geloven dat de mensen die bij DP werken het verschil maken, investeren wij continu in het ontwikkelen van onze teams om de dienstverlening en het contact met onze klanten nog verder te versterken. Om invulling te geven aan die ambitie zijn er twee nieuwe functies voor Manager Verkoop Buitendienst ontstaan. Voor iedere klantgroep zoeken we een professional die met zijn of haar team de verkoop een impuls gaat geven.


WERKEN ALS MANAGER VERKOOP BUITENDIENST

"Twee verschillende klantgroepen vragen ieder om een andere vertaling van de bedrijfsstrategie"
Als Manager Verkoop Buitendienst vertaal je de bedrijfsstrategie naar de juiste koers en concrete doelstellingen voor jouw team en schat je in wat er voor nodig is om deze doelstellingen te behalen. Met de juiste aansturing van collega's creëer je intern en extern de mogelijkheden om deze doelstellingen te realiseren.

DP produceert, installeert, adviseert, onderhoudt en repareert pompen en pompinstallaties voor schoon- en afvalwatertransport en levert een vooruitstrevend aanvullend dienstenpakket.

Naast een hoogwaardig productportfolio beschikt DP over een uitstekende 24/7 storingsdienst met landelijke dekking.
De Business Unit Domestic verkoopt aan twee klantgroepen; de Initiële branche draagt zorg voor alle commerciële processen richting installateurs, OEM's en service onderhoudsbedrijven; en de Replacement branche bedient diverse categorieën eindgebruikers, van Verenigingen van Eigenaars tot Industrie, van (semi)-overheid tot privaat.

De afdelingen adviseren, maken offertes, sluiten orders en onderhoudscontracten af en zijn actief in het werven van nieuwe klanten. De managers buitendienst van beide branches rapporteren aan de Manager Domestic.Wat ga je doen?

 • Leiding geven aan een team van Verkopers Buitendienst .
 • Trainen, begeleiden, stimuleren en in de breedste zin ontwikkelen van je team.
 • Opstellen en uitvoeren van een verkoopplan voor bestaande en nieuwe markten.
 • Zorgen voor efficiënte en transparante rayonindelingen en targetstellingen.
 • Je team actief ondersteunen bij contractonderhandelingen en het mede bezoeken of ontvangen van klanten.
 • Werken aan de ontwikkeling van producten en diensten voor onze huidige en toekomstige klanten.
 • Continu werken aan verbeteren van werkprocedures en het efficiënt toepassen van beschikbare automatisering of het opstellen van voorstellen daartoe.

Wat vragen wij voor deze functie?

 • Opleiding op HBO-niveau in technische of commerciële richting.
 • Aantoonbaar trackrecord in verkoop én meerdere jaren ervaring in management.
 • Affiniteit met (pomp)techniek, eventuele kennis van drinkwaterhygiëne, vuilwater en pompensector is een pré.
 • Taalvaardig in woord en geschrift. In staat om contracten (juridisch)inhoudelijk te beoordelen en te vertalen naar interne opdrachten en externe communicatie.

Wij bieden een uitdagende functie bij een sterke en innovatieve marktleider en een
aantrekkelijk pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Afdeling Human Resources

Linda Kapteyn
Manager HR | 0172-488388 | hr@dp.nl


Sales manager buitendienst
Initieel

De buitendienst Initieel bedient de B2B markt en bestaat in Nederland momenteel uit een team van vijf verkopers.

Om dit team te leiden en verder te ontwikkelen zoeken wij een Verkoop Manager Buitendienst Initeel die vooral affiniteit heeft met techniek.


Sales manager buitendienst
Replacement

De buitendienst Replacement bedient voornamelijk de B2C markt en bestaat in Nederland momenteel uit een team van negen verkopers.

Om dit team te leiden en verder te ontwikkelen zoeken wij een Verkoop Manager Buitendienst Replacement die zich vooral gaat richten op het ontzorgen van onze klanten.Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok