Bij Duijvelaar Pompen produceren wij maatwerk pompen en installaties met een hoge kwaliteit en een aantrekkelijke levertijd. Om klanten op het juiste moment het product met de juiste kwaliteit te kunnen leveren, begint bij een betrouwbare basis; de inkoop van de ruwe materialen en halffabricaten.

Wij sturen op hoge leverbetrouwbaarheid en kwaliteit voor de juiste prijs. Om daarin de juiste keuzes te maken, moeten er analyses worden gemaakt en proactief worden geanticipeerd op ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie. De ideale kandidaat voor deze functie heeft dan ook een gezonde drive voor innovatie, analytisch inzicht, een pragmatische instelling en weet op een coachende manier het maximale uit het category team te halen.


WERKEN ALS CATEGORY MANAGER INKOOP
"Door contextueel te blijven denken, zorg je samen met collega's en leveranciers dat onze processen optimaal verlopen en tegelijkertijd de kpi's worden behaald."

Als category manager ben je verantwoordelijk voor de inkoopstrategie binnen de productcategorieën; Je zet de lijnen uit om te komen tot de realisatie van de operationele en commerciële doelstellingen en beheert en bewaakt de keten proactief. Daarvoor volg je de ontwikkelingen van cost drivers, stel je kritische vragen en maak je analyses die je omzet in stuurmaatregelen en inkoopinitiatieven voor jouw team. Daarnaast neem je zelf een actieve rol in het portfolio management en denk je mee in hoe de organisatie category management naar een hoger niveau kan tillen.


De afdeling Procurement zorgt ervoor dat alle materialen die we nodig hebben om onze pompen en installaties te kunnen maken en leveren op tijd bij ons in Alphen aan den Rijn zijn. Alle aspecten en processen die meespelen bij de inkoop moeten zo efficiënt mogelijk zijn; prijs, betrouwbaarheid, kwaliteit en voorraad. Om dat deel van de supply chain voor alle materialen goed te laten verlopen, heeft iedere 'category' zijn eigen gespecialiseerde team. De afdeling beheert de spend van Duijvelaar Pompen en heeft ook een operationele taak in het beheren van de direct spend. Daarnaast is de afdeling ook 'eigenaar' van de indirect spend, maar deze is operationeel decentraal belegd.


Category management als basis

Ieder team bestaat uit een ervaren category manager die de grote lijnen uitzet voor de diverse productgroepen en twee inkopers. Samen zorgen jullie dat alle opdrachten binnen de uitgezette lijnen zo efficiënt mogelijk worden ingekocht. Een klein team zorgt voor veel dynamiek in de functie; in de praktijk moet je dus ook vaak schakelen tussen rollen als keten manager, senior buyer, coach en sparringspartner voor de Manager Procurement.

Je bent het aanspreekpunt voor jouw category en houdt je bezig met de werkzaamheden binnen die categorie; je weet die in goede banen te leiden, de kpi's te behalen en de processen verder te optimaliseren. Je verdeelt het portfolio binnen je team, houdt de helikopterview op de inhoud en ondersteunt hen waar nodig bij het maken van de juiste beslissingen. Je werkt met ervaren inkopers met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, er heerst dus een professionele dynamiek waarin je goed op elkaar kunt bouwen. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor een deel van de leveranciers binnen het portfolio. Waar nodig bezoek je deze leveranciers (in het buitenland) om kwaliteit en leverbetrouwbaarheid te kunnen borgen.

De productgroepen die onder jouw verantwoordelijkheid vallen zijn:

 • (Micro-) elektronica
 • Appendages
 • Handelsgoederen
 • Laswerk.

Iedere inkoopopdracht begint met het ophalen van een goede opdrachtomschrijving door je technisch te verdiepen in het materiaal en de processen om het materiaal te bewerken/gebruiken. Daarnaast stel je kritische vragen binnen de organisatie en verdiep je je in de markt en de trends. Zo kun je vanuit eigen kennis strategische afwegingen maken bij de onderhandelingen om 'het beste aanbod'. Voor het selecteren van de beste leverancier nemen we category management als basis. In ons relatiebeheer streven we bij voorkeur naar een langetermijnrelatie.

Sturen op innovatie en verbetering

Bij DP streven we naar constante verbetering in alles wat wij doen. Daarom zoeken wij altijd naar initiatieven om de operationele en commerciële doelstellingen op de meest optimale manier te realiseren. In strategische sessies met de Manager Procurement stem je doelstellingen en strategie af en die vertaal je met het team in onderbouwde initiatieven en tactiek voor de category. Daarnaast koppelen jullie als team ontwikkelingen en verbeterpunten terug waarop de organisatie op moet anticiperen.

Wat biedt deze functie jou?

 • Afwisseling; jouw expertise kan in de gehele breedte van het category management worden ingezet. Je zet de functionele lijnen uit voor je collega's in het team en hebt een aantal leveranciers in je eigen portfolio, maar je maakt ook marktanalyses en bent sparringpartner voor management.
 • Verantwoordelijkheid; je bent het aanspreekpunt voor jouw category zowel intern als extern en stuurt het team op het realiseren van de kpi's.
 • De ruimte om, passend binnen de DP-strategie, voor jouw categorie je eigen inkoopstrategie te bepalen, de keten proactief te managen en je werk uit te voeren.
 • Door een gedegen inwerktraject en goede begeleiding ben je snel thuis in de organisatie en de processen.
 • Een aantrekkelijk pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat vragen wij voor deze functie?

 • Als category manager vervul je een seniore functie binnen de organisatie. Je neemt daarom het initiatief, maakt onderbouwde beslissingen en weet interne en externe stakeholders te mobiliseren.
 • Voor het bepalen van de juiste strategie ben je analytisch sterk, verdiep je je grondig in de keten, denk je altijd een stap vooruit en houd je de helikopterview bij iedere beslissing die je maakt.
 • Je stuurt het category team op een coachende manier op het realiseren van de kpi's, maar kunt ook directief zijn als dat nodig is.
 • Je communiceert makkelijk en duidelijk op verschillende niveaus. Dat maakt je voor collega's, stakeholders en leveranciers een toegankelijke en inhoudelijk sterke gesprekspartner.
 • Je werkt en denkt op NEVI-2 niveau, hebt een commerciële instelling en kunt sterk contextueel denken.
 • We hebben internationale leveranciers je schrijft én spreekt daarom goed Nederlands en Engels en reizen hoort bij je functie. Gemiddeld ben je 10-20% van je tijd in het buitenland.
 • Onverwachte gebeurtenissen in de supply-chain vragen om creatieve oplossingen onder tijdsdruk. Jij weet ook dan het hoofd koel te houden.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met:

René Terpstra | Manager Procurement | t (0172) 48 8315

Anton van der Weijden | Human Resources | t (0172) 48 8427

solliciteer als category manager inkoop


'Alle kennis en kunde op één locatie.'

 • 16.000 m2 productieoppervlakte in Nederland
 • 335 medewerkers
 • Productiecapaciteit 100.000 pompen | 6.000 installaties per jaar
 • Ontwikkeling | Productie | Verkoop | Service
 • Export naar 100 landen

 • Lees meer over ons bedrijf en de producten die wij maken


  Over onze producten en diensten

  Wij voorzien onze klanten van technisch advies en onderhoudscontracten op gebied van drinkwater- en afvalwaterinstallaties en adviseren hen bij vervanging van oude installaties of onderdelen voor deze installaties.

  Zonder (een juiste werking van) deze installaties zitten de gebruikers van het gebouw op de hogere verdiepingen zonder water of overstroomt de parkeergarage bij een fikse regenbui.


  Meer over onze producten  2022 Avantage

  Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

  Ok