Met een omvangrijk stambestand van miljoenen productopties, materialen, prijslijsten en vele duizenden klanten is de beschikbaarheid van accurate en volledige informatie van wezenlijk belang voor onze fabriek, verkoop, productspecialisten, moederorganisatie KSB en klanten. Alleen zo krijgen onze klanten het juiste advies en kunnen wij hen op de beste manier van de juiste informatie voorzien.

Om de data uit verschillende bronnen op de meest optimale manier te verwerken, organiseren en onderhouden zoeken we een gestructureerde collega met creativiteit, overtuigingskracht en een sterk analytisch vermogen.


WERKEN ALS DATA PROCESS SPECIALIST


"Door constant in contact te zijn met de
interne en externe stakeholders, zorg jij voor gefundeerde adviezen en innovatieve verbeteringen in ons data systeem."Als Data Process Specialist draag je met jouw visie en structuur bij aan de bedrijfsbrede strategie van data architectuur. Daarvoor overleg je veel met verschillende stakeholders, overzie je de processen en kom je met creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken.

De afdeling Data Management is de ruggengraat van onze organisatie. Hier worden alle belangrijke stamgegevens van onze klanten, materialen, prijslijsten en overige data in computersystemen verwerkt en beheerd. Met die data geven wij iedere klant een persoonlijk advies voor een product op maat en zorgen we voor de juiste facturatie en communicatie.

Het team van 7 professionele collega's heeft ieder zijn eigen specialisme en verantwoordelijkheden. Samen bewaakt het team de integriteit van de stamgegevens en zorgt het ervoor dat alle stamgegevens uniform, tijdig, nauwkeurig en volledig in het systeem verwerkt worden.

Om deze stamgegevens optimaal te kunnen gebruiken, integreren in andere systemen en communiceren naar de klant moeten er structuren, gegevensstromen en processen worden gemaakt en geïmplementeerd. Binnen het team ben jij degene die (bestaande) processen analyseert, om verbeteringen in de invoer en beheer te implementeren, en nieuwe stromen en structuren opzet om de juiste output te realiseren.

Je participeert in verschillende project- en overleggroepen en haalt je informatie bij verschillende interne stakeholders, zoals competence centre products, verkoop, service en bedrijfsbureau, maar ook extern bij ons moederbedrijf KSB en onze klanten.

De verschillende stakeholders hebben allemaal eigen belangen en wensen. Jij bent in staat om alle processen te overzien en voorziet welke invloed aanpassingen hebben op de verschillende datastromen. Vervolgens weet jij alle betrokken partijen te overtuigen van jouw oplossing en zorg je voor de implementatie.

Wat biedt deze functie jou?

 • De ruimte om je werk zelf in te delen.
 • Veel verantwoordelijkheid om met de juiste afstemming verbeterplannen op te stellen.
 • De vrijheid om de gekozen verbetertrajecten verder uit te werken en om te zetten in actie. Een goede afstemming met de verschillende stakeholders is hierbij essentieel.
 • Een team van professionele collega's met wie je goed kunt samenwerken en die hun taken en verantwoordelijkheden serieus nemen.
 • Een aantrekkelijk pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

Wat vragen wij voor deze functie?

 • Het antwoord op de vraagstukken ligt vaak niet voor de hand. De functie vraagt dan ook om een creatieve, pragmatische instelling en een gezonde dosis doorzettingsvermogen.
 • Je bent heel veel in gesprek met interne en externe stakeholders. Je kunt schakelen en op ieder niveau communiceren om de juiste informatie te achterhalen en je ideeën te presenteren.
 • Met daadkracht, een goede analyse en de juiste onderbouwing weet jij (vooral intern) partijen te mobiliseren
 • Je hebt affiniteit met het verbeteren van bedrijfsprocessen en hebt een opleiding op HBO-niveau in een technische richting (informatica of bedrijfskunde) .
 • Je bent in staat om processen te overzien, zodat je kunt voorzien welke (gewenste/ongewenste) invloed aanpassingen hebben op verschillende plekken binnen de datastromen.
 • Je bent goed bekend met Microsoft Office, in het bijzonder Excel en hebt een goede basiskennis van algemene databases, zoals SAP of Oracle.
 • Goede kennis van de Engelse en/of Duitse taal is een pre.


Wil je meer informatie over de functie?

Neem dan contact op met:

Patrick van der Klein
Hoofd Data Management | 0172-488434

Linda Kapteyn
Manager HR | 0172-488388 | hr@dp.nl

bel mij over de vacature werkvoorbereider servicesolliciteer als Data System Specialist2021 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok