Met het gehele productieproces van pomponderdeel tot maatwerk installatie op één locatie is het belangrijk dat processen soepel verlopen en mensen goed op elkaar zijn ingespeeld. Alleen zo kunnen we hoogwaardig maatwerk snel produceren.

Op de afdeling Assemblage stellen wij iedere pomp op klantspecificatie samen. Voor dit team zoeken wij een enthousiast hoofd die de collega's op de afdeling gaat aansturen, processen verder gaat ontwikkelen en uitdaging zoekt in afdeling overschrijdende projecten.


WERKEN ALS HOOFD ASSEMBLAGE


"Met jouw ideeën en enthousiasme weet je door sturing en samenwerking het maximale te halen uit de dagelijkse processen en projecten. "
Als Hoofd Assemblage ben je dagelijks zowel ondersteunend als initiërend. Door de juiste coaching en aansturing van jouw team in de breedste zin van het woord zorg je dat de processen op de afdeling op rolletjes lopen en collega's zich verder kunnen ontwikkelen.


Bij Duijvelaar Pompen ontwerpen en produceren we pompen voor drinkwater en proceswater toepassingen. In iedere toepassing streven we naar maatwerk en maximale bedrijfszekerheid. Om die hoge kwaliteit te garanderen, produceren we ieder detail van onze pompen, van pomponderdeel tot de besturing, in onze moderne 16.000 m2 productieoppervlakte in Alphen aan den Rijn.

De roestvaststalen onderdelen voor de pompen worden met geautomatiseerde processen (zoals CNC-Persen, CNC-draaibanken en Robotlassen (projectielassen, Mig/Mag, Tig en laserlassen)) geproduceerd.

Op de afdeling assemblage bouwt een team van 25 medewerkers deze onderdelen handmatig samen tot een pomp op klantspecificatie. Hiervoor maken we gebruik van een pick to light systeem. Iedere pomp krijgt een tijdelijke digitale tag mee tijdens het assembleren. Op ieder werkstation zie je per order de materiaallijst op een scherm en wordt de monteur met groene lampen in de assemblagevolgorde geleid naar de juiste onderdelen. Zo kunnen we snel en foutloos verschillende configuraties achter elkaar bouwen.

Aansturing, planning en verbetering

De medewerkers aan de banen worden aangestuurd door drie eerste monteurs. Als hoofd coördineer, plan en verdeel je de afdelingstaken. Je bent toegankelijk, betrokken en motiveert jouw team de gestelde doelen met betrekking tot kwaliteit, levertijd en productiviteit te behalen.

Bij DP streven we naar constante verbetering in alles wat wij doen. Daarom hebben wij Shopfloor Management onderdeel gemaakt van onze dagelijkse routine. Op deze manier komen knelpunten snel boven water, kunnen we werkstromen en processen beter optimaliseren en daarmee het werkplezier en de efficiency op de afdeling verhogen.

Naast de Shopfloor meetings op de afdeling, heb je dagelijks nauw contact met de Planner voor de afdeling assemblage. Door veel te overleggen, weten jullie de werkzaamheden op de meest efficiënte manier te laten verlopen en knelpunten te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat de afdeling vanuit de juiste informatie kan werken, zorg je dat de bijbehorende administratie geordend is. Dit helpt je om analyserend en effectief te handelen zodat de output van de processen constant is.

De wat meer complexere knelpunten uit deze overleggen vragen vaak om een bredere aanpak. Je vindt het een uitdaging om deze vraagstukken op te pakken en initieert oplossingen met een breed draagvlak binnen de andere productieafdelingen.


Doorstromen

Als organisatie geloven we sterk in horizontale doorstroom. De ideale kandidaat staat er dan ook voor open om zijn of haar kennis in de toekomst ook op andere afdelingen toe te passen. Bijvoorbeeld op de productieafdeling of op de afdeling unitbouw & elektro waar de pompen worden samengebouwd tot complete installaties


Wat biedt deze functie jou?

 • De vrijheid om met jouw ideeën sturing te geven aan verdere implementatie van de strategie, verbeteren van werkprocessen en het ontwikkelen van de organisatie.
 • De veelzijdigheid van een ervaren team dat goed kan samenwerken.
 • De afwisseling tussen operationele en tactische activiteiten.
 • Ruime doorstroommogelijkheden om je kennis en ervaring breder toe te passen.
 • Producttrainingen en opleidingen om je vaardigheden en kennis over onze producten en diensten uit te breiden.
 • Een aantrekkelijk pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

Wat vragen wij voor deze functie?

 • Je hebt een brede kennis van de techniek, voelt je thuis in geautomatiseerde productieprocessen, werkt op HBO-niveau en hebt leidinggevende ervaring in een industriële omgeving.
 • Om onze klanten en andere afdelingen op tijd het juiste product te leveren is het behalen van de gestelde resultaten essentieel. Je zorgt dat de kwaliteit, levertijd en productiviteit altijd kloppen.
 • Je bent flexibel, creatief, sociaal en sterk in het snel bedenken, coördineren en plannen van operationele oplossingen. Zowel binnen de afdeling als in samenwerking met andere afdelingen.
 • Je weet personeel in te zetten op hun kwaliteiten en schat de ideeën van collega's op waarde.
 • Je brengt continu verbetering in het functioneren van de afdeling, zowel op korte als op lange termijn.
 • Kennis en affiniteit met Office- en andere IT applicaties is een pré.
 • Met jouw enthousiasme en inzicht weet je collega's professioneel aan te sturen, te coachen en ze te motiveren zich verder te ontwikkelen. Het voeren van functioneringsgesprekken en het initiëren van werkoverleg is daar een onderdeel van.
 • Je borgt dat er veilig en gestructureerd wordt gewerkt op de afdeling.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met:

Anton van der Weijden

Human Resources | t (0172) 48 8427
'Maatwerk voor iedere applicatie'

Iedere applicatie verdient maatwerk, daarom hebben wij geen pompen op voorraad maar assembleren wij direct op klantorder. Een uitgekiend proces maakt een keuze uit miljoenen pomp configuraties mogelijk. We bouwen iedere dag vele verschillende varianten volgens een strakke planning.

Om de verschillende varianten snel en foutloos achter elkaar te kunnen bouwen, maken we een gebruik van een computer gestuurd systeem. De lampen geven aan of je het juiste onderdeel pakt.
Iedere pomp die de fabriek verlaat ondergaat een zogenaamde 'natte test'. Aan het einde van de assemblagebanen worden de pompen stevig verpakt en van de juiste handleiding voorzien.

'Alle kennis en kunde op één locatie.'

 • 16.000 m2 productieoppervlakte in Nederland
 • 335 medewerkers
 • Productiecapaciteit 100.000 pompen | 6.000 installaties per jaar
 • Ontwikkeling | Productie | Verkoop | Service
 • Export naar 100 landen

 • Lees meer over ons bedrijf en de producten die wij maken

  2022 Avantage

  Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

  Ok