Met het gehele productieproces van pomponderdeel tot maatwerk installatie op één locatie is het belangrijk dat processen soepel verlopen. Afdeling logistiek zorgt ervoor dat het hele logistieke proces rondom het produceren van de producten; van ontvangst en aanvoer van de grondstoffen, bevoorrading van werkstations tot het verzenden van de eindproducten, op rolletjes loopt. Alleen zo kunnen we samen hoogwaardig maatwerk snel produceren.

Voor dit team zoeken wij een enthousiast hoofd die de collega's op de afdeling gaat aansturen, processen verder gaat ontwikkelen en uitdaging zoekt in afdeling overschrijdende projecten.


WERKEN ALS HOOFD LOGISTIEK


In onze fabriek wordt RVS plaatmateriaal omgevormd tot hoogwaardige pomponderdelen die we samenbouwen tot pompen en installaties op klantspecificatie. Een optimaal logistiek proces is daarin essentieel.
"Logistiek is van begin tot eind van de productie verweven in de processen. Er liggen dus overal uitdagingen om winst te behalen op gebied van efficiency en kwaliteit. Je krijgt dan ook alle ruimte om verbetertrajecten op te zetten."
Als Hoofd Logistiek zorg je dat de logistieke processen continu worden geoptimaliseerd en de werkzaamheden van jouw team op rolletjes lopen. Dat doe je door processen te analyseren, verbeterpunten aan te dragen, plannen uit te rollen en jouw team te ondersteunen en coachen.

Bij Duijvelaar Pompen ontwerpen en produceren we pompen en installaties voor drinkwater en proceswater toepassingen. In iedere toepassing streven we naar maatwerk en maximale bedrijfszekerheid. Om die hoge kwaliteit te garanderen, produceren we ieder detail van onze pompen, van pomponderdeel tot de besturing, in onze moderne 16.000 m 2 productiefaciliteit.

Ons fabricageproces is op te delen in drie stappen. In de onderdelenproductie produceren we uit RVS plaatmateriaal diverse pomponderdelen. In het tweede deel bouwen we deze onderdelen samen tot een pomp op klantspecificatie en in de unitbouw kan deze pomp in een drukverhoger met nog andere pompen in serie worden geplaatst en worden voorzien van een controlekast met aansturing.

Logistiek speelt een cruciale rol in de efficiency en flexibiliteit van onze productie. Door de logistieke taken precies op tijd uit te voeren zorgen we voor minimale doorlooptijden in de productie en maximale leverbetrouwbaarheid. Om dat te realiseren worden we ondersteund door een geavanceerd Warehouse Management Systeem.


Mogelijkheden zien om verder te verbeteren

Bij DP zijn veel processen al heel efficiënt ingericht, maar wij streven altijd naar constante verbetering in alles wat wij doen. Daarom hebben wij Shopfloor Management onderdeel gemaakt van onze dagelijkse routine. Je overlegt dagelijks kort met je eigen afdeling. Op deze manier komen knelpunten snel boven water, kunnen we werkstromen en processen beter optimaliseren en daarmee het werkplezier en de efficiency op de afdeling verhogen.

Juist omdat jij en je team op veel verschillende afdelingen komen en met veel collega's samenwerken is jouw functie heel divers en speel je, samen met je collega's vaak een belangrijke rol in het aandragen van verbetervoorstellen. Het opzetten van verbetering vraagt dan ook om een brede interesse in de technische en bedrijfsprocessen binnen de organisatie, sterk analytisch vermogen, intensieve samenwerking met andere hoofden en de juiste coaching en ondersteuning van jouw team.

Wat biedt deze functie jou?

 • De vrijheid om initiatieven te ontplooien en daarmee sturing te geven aan verdere implementatie van de strategie, verbeteren van werkprocessen en het ontwikkelen van de organisatie.
 • De veelzijdigheid van een ervaren team dat goed kan samenwerken.
 • De afwisseling tussen operationele en tactische activiteiten in een afwisselende productieomgeving.
 • Ruime doorstroommogelijkheden en ondersteuning om je zowel inhoudelijk als persoonlijk verder te ontwikkelen.
 • Producttrainingen en opleidingen om je vaardigheden en kennis over onze producten en processen uit te breiden.
 • Een aantrekkelijk pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat vragen wij voor deze functie?

 • Je hebt de ambitie om constant nieuwe logistieke verbeterprojecten te initiëren en zet collega's in beweging om jouw afgestemde plannen samen uit te rollen.
 • Je bent flexibel, sociaal en sterk in het snel bedenken, coördineren en plannen van operationele oplossingen. Zowel binnen de afdeling als in samenwerking met andere afdelingen.
 • Je hebt een brede kennis van de techniek, voelt je thuis in geautomatiseerde productieprocessen, werkt op HBO-niveau en hebt leidinggevende ervaring in een industriële omgeving.
 • Kennis van een WMS-systeem helpt om je snel in te werken in de functie.
 • Met jouw enthousiasme en inzicht weet je collega's professioneel aan te sturen, te coachen en ze te motiveren zich verder te ontwikkelen. Het voeren van functioneringsgesprekken en het initiëren van werkoverleg is daar een onderdeel van.


Wil je meer informatie over de functie?

Neem dan contact op met:

Anton van der Weijden

Human Resources | t (0172) 48 8427 | hr@dp.nl

solliciteer als medewerker logistiekHet hele logistieke proces wordt digitaal aangestuurd

Om te zorgen dat de benodigde voorraad op het juiste moment op de juiste locatie is, worden de logistieke processen aangestuurd door een Warehouse Management Systeem (WMS). Dit systeem stuurt de verschillende taken aan op de productievolgorde. Zo wordt een pick-taak pas vrijgegeven op het moment dat het assemblageproces bijna start. Het logistieke aanvoerproces volgt de volgorde van het assemblageproces en gaat dus allemaal digitaal.

Wij gebruiken dus geen papier meer in de fabriek.


Jouw team is verweven door de hele productie
Medewerkers van het team logistiek vind je door het hele bedrijf; aan de ontvangstbalie voor het aannemen, controleren en opslaan van binnenkomende goederen, op de heftruck voor intern transport en laden lossen, op de expeditie om producten verzendklaar te maken of in een van onze opslaglocaties om orders te picken.

2021 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok