Duijvelaar Pompen (DP), dat deel uitmaakt van de Duitse Multinational KSB, is een succesvolle ontwikkelaar en producent van roestvaststalen centrifugaalpompen en drukverhogingsinstallaties in Alphen aan de Rijn. De Business Unit (BU) Export is onder de naam DP-Pumps verantwoordelijk voor verkoop & advies van pompen en installaties aan OEM-klanten, Dealers en de verkoopkantoren van de KSB Moederorganisatie wereldwijd.

Wij geloven dat wij met producten op maat en persoonlijke ondersteuning aan onze klanten het verschil kunnen maken in een sterk veranderende buitenlandse markt. Daarom zoeken wij voor het team van de binnendienst Export een enthousiast hoofd die de collega's op de afdeling gaat ondersteunen en het initiatief neemt om onze interne en externe dienstverlening te verbeteren door processen verder te optimaliseren.


WERKEN ALS HOOFD VERKOOP BINNENDIENST EXPORT

"Met jouw ideeën en enthousiasme weet je sturing te geven aan intensivering van de samenwerking tussen collega's onderling en dealers, OEM-klanten en KSB-verkoopkantoren wereldwijd. "

Als Hoofd Binnendienst ben je dagelijks zowel ondersteunend als initiërend. Door de juiste coaching en ondersteuning van jouw team in de breedste zin van het woord zorg je dat de binnendienst op rolletjes loopt. Tegelijkertijd signaleer je mogelijkheden om processen en dienstverlening naar een hoger niveau te brengen en kun je met jouw analyses en bijdrage aan verbeterplannen de organisatie in beweging zetten.
Bij DP-Pumps ontwikkelen, produceren en verkopen we pompen en pompinstallaties vanuit één pand in Alphen aan den Rijn. Het is de kracht van flexibiliteit, technische kennis en persoonlijke ondersteuning waardoor we klanten wereldwijd aan ons kunnen binden. En dat bereik je alleen maar door samen te werken, daarom werken wij in de verkoop met vaste teams per klantgroep of regio die samen verantwoordelijk zijn voor het gehele orderproces; van technisch advies tot en met de interne afhandeling van de order en de after sales.

Ondersteuning van de binnendienst
Als Hoofd binnendienst ben je het aanspreekpunt van de afdeling en verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning van een team van 13 collega's van Verkopers Binnendienst en Commercieel Medewerkers. Je beheert bijvoorbeeld klachtenprocedures en kredietmanagement of ondersteunt ze met jouw expertise bij commercieel, technisch of organisatorisch uitdagende trajecten. Je coacht, begeleidt en beoordeelt je team en coördineert processen tussen afdelingsmanager, areamanagers en de binnendienst.


Oog voor verbeteringen
Het doel van de afdeling is groei; zowel door intensivering van de samenwerking met KSB-verkoopkantoren wereldwijd als via het uitbouwen van de verkoop onder eigen DP-label. Daarom zoeken wij iemand die naast de dagelijkse uitvoerende en coördinerende werkzaamheden vooral ook op tactisch niveau meedenkt in verbeterprocessen en het daadkrachtiger maken van de afdeling. Je vertaalt strategische doelen naar operationele activiteiten, geeft sturing aan veranderprocessen, stelt diverse managementrapportages op en neemt deel in verschillende overleggen om jouw afdeling toekomstbestendig te houden.

Wat biedt deze functie jou?

 • De vrijheid om met jouw ideeën sturing te geven aan tactische implementatie van de strategie, verbeteren van werkprocessen en verder ontwikkelen van de organisatie.
 • De veelzijdigheid van een gevarieerd team van 13 binnendienst collega's die een goede band hebben met bestaande klanten.
 • Grote diversiteit aan klantgroepen. Waarbij er vooral voor jou veel ruimte is om een netwerk op te bouwen binnen de KSB-organisatie om zo een bijdrage te leveren aan het verder uitbouwen van de positie van DP binnen KSB.
 • De afwisseling tussen operationele en tactische activiteiten.
 • Producttrainingen en opleidingen om je vaardigheden en kennis over onze producten en diensten uit te breiden.
 • Een aantrekkelijk pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

Wat vragen wij voor deze functie?

 • Ervaring in een rol als leidinggevende van technische sales professionals is een must om de collega's bij de verschillende vraagstukken te ondersteunen.
 • Je hebt gevoel voor techniek en sales en voelt je op je plek in een internationale omgeving.
 • Met jouw enthousiasme en inzicht weet je de verschillen binnen de teams om te zetten in een samenwerking waarbij teams van elkaar leren.
 • Je werkt doelgericht en daadkrachtig en weet hoe je pragmatisch gebruik kunt maken van de flexibiliteit van onze organisatie.
 • Jouw mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en het Engels is uitstekend en bij voorkeur spreek je ook Duits.
 • Om strategie en uitvoering te verbinden vraagt de functie een professional die werkt en denkt op minimaal HBO niveau.


Wil je meer weten over onze organisatie en de functie?

Linda Kapteyn
Manager HR | 0172-488388 | hr@dp.nl
Dealer netwerk

Wij werken met een professioneel dealer netwerk in meer dan 60 landen.

Bekijk het netwerk2021 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok