Onze RVS pompen en pompinstallaties worden ingezet in vele applicaties; van drinkwaterpomp in een woongebouw, tot ketelvoedingspomp in een zware industriële toepassing. In iedere applicatie streven we naar maximale prestaties, veiligheid en continuïteit voor onze klanten. Daarom liggen de ontwerpen van onze producten continu onder een vergrootglas.

Zoek jij graag in ieder detail een verbetering en vind je het leuk om je alle verschillende technische aspecten van ons ontwikkeltraject compleet eigen te maken? Dan hebben wij een veelzijdige functie voor je als Mechanical Engineer in ons team op de afdeling Competence Centre Products.


WERKEN ALS MECHANICAL ENGINEER


"Jouw brede kennis en doorzettingsvermogen zorgen ervoor dat je in iedere stap van het ontwikkelproces het ontwerp kritisch kunt beoordelen, verbetervoorstellen kunt aandragen en draagvlak kunt creëren voor verbetering."


Korte samenvatting van de werkzaamheden
 • Beheer productdata, documentatie en risico-inventarisatie.
 • Ontwerp van configureerbare modules ten behoeve van ons ERP-systeem en product configurators.
 • Vertalen van commerciële productwensen naar concrete ontwerp specificaties
 • Coördineren van productwijzigingen in een grotendeels geautomatiseerde productieproces.
 • Coördineren van in-productiename van nieuwe pompmodellen/ componenten, hierbij werk je in multidisciplinaire overleggen.
 • Bouwen en/of testen van prototype producten en benodigde testmiddelen daarvoor.
 • Je bent een technische vraagbaak voor diverse afdelingen.

Als Mechanical Engineer ben je betrokken van de eerste schets van verbeteringen tot en met de in-productie-name en support voor inkoop, verkoop, productie en assemblage.


Bij Duijvelaar Pompen ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden wij pompen en pompinstallaties. Omdat we dit gehele proces in eigen huis doorlopen, krijgen we feedback op iedere stap in het proces. Deze terugkoppeling uit de praktijk en de ambitie om in ontwikkeling leidend in de markt te blijven, is de drijvende kracht achter onze productontwikkeling.


Het startpunt van iedere nieuwe ontwikkeling is het verzamelen van input van de verschillende afdelingen om samen de randvoorwaarden en doelen van het project te vertalen in concrete ontwerpspecificaties. Vervolgens werk je aan een eerste schets die na iedere aanpassing wordt getoetst aan specificaties, prestaties, wet- en regelgeving ( zoals WRAS, ACS, NSF61, machinerichtlijn, ATEX etc.), totdat er een eerste productontwerp is. Om het productontwerp te kunnen duurtesten en/of materiaalvermoeiingen te testen ontwerp je eigen testmiddelen. Daarnaast breng je pomp performance, rendementen, trillingen en eigenfrequenties in kaart om het ontwerp bij iedere aanpassing te kunnen beoordelen.


Alles wat is ontworpen wordt vervolgens in productie genomen in onze uit fabriek (dieptrekken, projectlassen, lasserlassen, walsen, draaien/ frezen, forceren etc…) of anders worden zaken als gietwerk ingekocht. Dit alles gaat hand in hand met de juiste product data en tekeningen. Precies deze data wordt aangedragen en opgeslagen in een ERP systeem. Dit is cruciaal om producten efficiënt in kleine én grote aantallen te kunnen produceren, assembleren en verkopen.


Brede kennis; allround inzetbaar

Omdat de functie van Mechanical Engineer zoveel verschillende aspecten omvat, zoeken we iemand die de ervaring en interesse heeft om zich alle technische aspecten eigen te maken. Zo kun je aan de slag om een compleet eigen ontwikkeltraject te doorlopen en ben je ook inzetbaar om andere collega's te ondersteunen bij hun ontwikkelprojecten of beantwoord je technisch inhoudelijke vragen van andere afdelingen. Uiteraard zorgen wij dat je hiervoor de juiste hulpmiddelen krijgt.

Wat biedt deze functie jou?

 • Afwisseling; jouw expertise kan in iedere stap van het ontwikkelproces worden ingezet. Je werkt jouw ideeën uit van schets tot prototype, je draagt zorg voor in-productie-name en biedt technische ondersteuning aan collega's en klanten.
 • Verantwoordelijkheid; de beslissingen die je neemt op basis van jouw onderzoek en testresultaten bepalen de uiteindelijke kwaliteit van onze producten.
 • De vrijheid om met een duidelijk afgestemd doel voor ogen de juiste aanpassingen of producteigenschappen te ontwerpen en te realiseren.
 • De juiste hulpmiddelen en ondersteuning om je breed te ontwikkelen.

Wat vragen wij voor deze functie?

 • Een techneut met goede communicatieve vaardigheden die het leuk vindt om collega's te ondersteunen bij hun ontwerp én een ontwikkeltraject van a tot z zelf te doorlopen.
 • Een nauwkeurige en gestructureerde manier van werken. Verbeteringen zitten vaak in hele kleine details. Een grondige aanpak en nauwkeurige vastlegging is essentieel om deze verschillen in kaart te brengen.
 • Motivatie om alle verschillende aspecten die bij de productontwikkeling komen kijken eigen te maken.
 • Een creatieve aanpak en een sterk doorzettingsvermogen
 • Je bent zowel praktisch als theoretisch goed onderlegd en hebt minimaal HTS werktuigbouwkunde of een WO opleiding
 • Werkervaring in een R&D functie is een pré.
 • Kennis van 3D CAD-software ( zoals CREO) en goede beheersing van MS Excel
 • Kennis van Mathcad is een pré


Wil je meer informatie over de functie?

Neem dan contact op met Peter Freeke

Teamleider pompontwikkeling | 0172-48 84 58 | p.freeke@dp.nl

Wij ontvangen je CV en motivatie graag per e-mail hr@dp.nl of via onderstaand sollicitatieformulier

solliciteer op de functie mechanical engineer


Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek er ongeveer uit.....?Maandag
Door gewijzigde wetgeving voor drinkwater moeten er nieuwe materialen selecteerbaar zijn. De inkoopspecificaties zijn binnen dus het kan in het ERP-systeem geïmplementeerd worden door ze in modules te verwerken. Je werkt dit uit in Excel zodat je collega's bij Datamanagement het kunnen invoeren. In de middag blijkt er een fout in de samenstelling van een hydraulische module te zitten. Door een uitdraai te maken van dit type modules kun je de fout opsporen en een wijzigingsvoorstel bij Datamanagement indienen.
Dinsdag
Om er zeker van te zijn dat een productverbetering naar behoren werkt, hebben jij en je collega's vorige week een testopstelling uitgewerkt. Vandaag draait voornamelijk om het laten rapen van de juiste onderdelen en zoveel mogelijk voorbereiden in de testruimte.
Woensdag
Vandaag beantwoord je zoveel mogelijk vragen uit het bedrijf. Zo loop je bijvoorbeeld even naar productie of assemblage om een beter beeld te krijgen van de vraagstukken en deze om te zetten in wijzigingsvoorstellen.
Donderdag
In de ochtend zijn alle onderdelen voor de testopstelling geraapt, dus kun je de testopstelling waar je dinsdag mee begonnen bent afronden. Daarnaast is volgende week de kick-off voor de in-productie-name van een product update. Het is belangrijk om alle werkzaamheden op een rij te krijgen en een start te maken met de planning.
Vrijdag
Afgelopen week zijn er nog een aantal verzoeken tot wijziging binnen gekomen die je vandaag kunt verwerken. Door rapporten uit te draaien vanuit het ERP-systeem en deze met Excel efficiënt te analyseren komen de benodigde wijzigingen snel naar voren. In de middag heb overleg met inkoop over de specificaties van nieuwe producten die je daarna verwerkt in nieuwe artikelnummers.

2022 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok