Wij ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden pompen en pompinstallaties vanuit 1 locatie in Alphen aan den Rijn. Afdeling logistiek zorgt ervoor dat het hele logistieke proces rondom het produceren en de assemblage van de producten; van ontvangst en aanvoer van de grondstoffen, bevoorrading van werkstations tot het verzenden van de eindproducten, op rolletjes loopt.

Ter uitbreiding van ons enthousiaste team zoeken we een sociale collega die van aanpakken weet en zich thuisvoelt in een veelzijdige, moderne productieomgeving.


WERKEN ALS MEDEWERKER LOGISTIEK


In onze fabriek wordt RVS plaatmateriaal omgevormd tot hoogwaardige pomponderdelen die we samenbouwen tot pompen en installaties op klantspecificatie. Een optimaal logistiek proces is daarin essentieel.
"Logistiek is verweven in alle productie- en assemblageprocessen. Wij leiden je breed op en je hebt altijd verschillende taken, zodat je werk afwisselend blijft. En we stimuleren je om je verder te blijven ontwikkelen."
Als medewerker logistiek zorg je dat goederen, onderdelen en producten worden ontvangen, opgeslagen, geraapt, intern naar het juiste werkstation worden getransporteerd en voor extern transport worden geladen. Daarnaast denk je actief mee hoe we logistieke processen verder kunnen verbeteren.


Op 16.000 m 2 worden hier dagelijks tientallen pompen en installaties op klantspecificatie geproduceerd. Ons fabricageproces is op te delen in drie stappen. Bij productie onderdelen produceren we uit RVS plaatmateriaal diverse pomponderdelen. Op de assemblagebanen bouwen we deze onderdelen samen tot een pomp op klantspecificatie. En in de unitbouw worden de pompen samengebouwd tot drukverhogingsinstallatie en voorzien van een besturing.


Veelzijdig werk waarin je je kunt ontwikkelen

Medewerkers van het team logistiek vind je door het hele bedrijf; aan de ontvangstbalie voor het aannemen, controleren en opslaan van binnenkomende goederen, op de heftruck voor intern transport en laden lossen, op de expeditie om producten verzendklaar te maken of in een van onze opslaglocaties om orders te picken. Als medewerker heb je altijd afwisselende taken en de meeste collega's kunnen op meerdere locaties werken. Dat stimuleren wij ook door je breed in te werken en iedereen de mogelijkheid te geven om bijvoorbeeld een heftruck of reachtruck certificaat te halen.


Het hele logistieke proces wordt digitaal aangestuurd

Om te zorgen dat je de benodigde voorraad op het juiste moment op de juiste locatie levert, wordt je aangestuurd door een Warehouse Management Systeem (WMS). Dit systeem stuurt de verschillende taken aan op de productievolgorde. Zo wordt een pick-taak pas vrijgegeven op het moment dat het assemblageproces bijna start. Het logistieke aanvoerproces volgt de volgorde van het assemblageproces en gaat dus allemaal digitaal.


Meedenken in verbetering

Bij DP zijn veel processen al heel efficiënt ingericht, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Daarom werken wij met Shopfloor Management. Je overlegt dagelijks kort met je eigen afdeling over eventuele knelpunten of mogelijkheden om te verbeteren. Juist omdat je op veel verschillende afdelingen komt en met veel collega's samenwerkt, spelen jij en je collega's vaak een belangrijke rol in het aandragen van verbetervoorstellen.

Wat biedt deze functie jou?

 • In onze fabriek zijn veel verschillende logistieke processen. Je maakt dan ook kennis met veel verschillende werkzaamheden en collega's.
 • Nagenoeg alle processen worden digitaal aangestuurd, waardoor je efficiënt en zelfstandig je werk kunt doen.
 • Een positieve, collegiale werksfeer waarin we samen zorgen voor verbetering van processen.
 • Je krijgt de ruimte om cursussen te volgen en certificaten te behalen, waardoor je jezelf verder kunt ontwikkelen binnen het bedrijf.
 • Wij vinden het belangrijk dat je werk afwisselend is en je je werk goed kunt uitvoeren. Daarom heb je afwisselende taken, krijg je een uitgebreid inwerktraject en is er altijd een collega in het team die je kan ondersteunen.
 • Een aantrekkelijk pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

Wat vragen wij voor deze functie?

 • Het belangrijkste voor deze functie is dat je al enige kennis hebt als logistiek medewerker en het leuk vindt om je handen uit je mouwen te steken om de taken op tijd uit te voeren. Wij kunnen je verder alles bijbrengen wat je moet weten voor je functie.
 • Je werkt en denkt op MBO-niveau
 • Alle onderlinge communicatie en werkinstructies zijn in het Nederlands. Voor de kwaliteit van je werk is het belangrijk dat je goed Nederlands spreekt en schrijft.
 • Je vindt het leuk om zowel zelfstandig als in een team te werken, bent flexibel en werkt nauwkeurig.
 • Omdat wij werken met een Warehouse Management Systeem is het fijn als je daar al ervaring mee hebt en weet hoe je met computers moet omgaan.
 • Om ergonomisch te werken, maken we gebruik van transportmiddelen (pompwagen, hef- en reachtruck). Het is een pré als je daar al ervaring mee hebt.


Wil je meer informatie over de functie?

Neem dan contact op met:

Anton van der Weijden Human Resources | t (0172) 48 8427 | hr@dp.nl

We ontvangen jouw sollicitatie graag per mail hr@dp.nl of via onderstaand sollicitatieformulier

solliciteer als medewerker logistiek2022 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok