Duijvelaar Pompen (DP), dat deel uitmaakt van de Duitse Multinational KSB, is een succesvolle ontwikkelaar en producent van roestvaststalen centrifugaalpompen en drukverhogingsinstallaties in Alphen aan de Rijn. De Business Unit (BU) Export is onder de naam DP-Pumps verantwoordelijk voor verkoop & advies van pompen en installaties aan OEM-klanten, Dealers en de verkoopkantoren van de KSB Moederorganisatie wereldwijd.

Wij geloven dat wij met de flexibiliteit van onze mensen en de kwaliteit van onze producten het verschil kunnen maken in een sterk veranderende buitenlandse markt. Daarom zijn wij op zoek naar een Sales Manager Export die met zijn visie en enthousiasme de strategie vertaalt in concrete plannen en de juiste sturing om onze buitenlandse activiteiten een sterke impuls te geven.


WERKEN ALS SALES MANAGER EXPORT"Met jouw visie en enthousiasme weet je collega's en (internationale) stakeholders te overtuigen van jouw plannen en geef je dagelijkse sturing om deze doelstellingen te realiseren. "

Als Sales Manager Export vertaal je de bedrijfsstrategie naar de juiste koers en concrete doelstellingen voor jouw team.
Zowel onze pompen als installaties behoren tot de wereldtop als het gaat om hydraulische efficiency, betrouwbaarheid en kwaliteit. Daarom leveren we ook in meer dan 100 landen over de hele wereld aan kwaliteitsbewuste klanten. Rechtstreeks, óf via een netwerk van zo'n 60 dealers en de sales organisatie van ons moederbedrijf KSB.

De diversiteit van onze klanten en markten is groot. Met sommige dealers doen wij al meer dan 35 jaar zaken, en bij andere klanten en KSB verkoopkantoren moeten wij onszelf (opnieuw) sterk op de kaart zetten en samenwerking intensiveren.

Inspelen op de sterk veranderende markt en intensiveren van de verkoop van onze pompen en installaties vraagt om een innovatieve visie waarin we bestaande kanalen optimaal benutten en potentiële nieuwe kanalen opzetten. We zoeken daarom een Sales Manager die de ervaring heeft om samen met de Area Mangers strategische projecten op te zetten die individueel aansluiten op klantgroep, land, cultuur en markt. En gezamenlijk bijdragen aan de strategische koers die wij voor onze organisatie hebben uitgezet; een groei in volume voor zowel het DP als het KSB label.

Dat vraagt om daadkracht, sterk analytisch vermogen en de capaciteit interne en externe stakeholders voor je te kunnen winnen.

Wat biedt deze functie jou?

 • De vrijheid om de gekozen strategie verder uit te werken en om te zetten in actie. Een goede afstemming met de verschillende (internationale) stakeholders is hierbij essentieel.
 • Alle ruimte om met een eigen aanpak uitvoering te geven aan de gedefinieerde acties door het enthousiasmeren van de afdeling, organisatie en onze collega's wereldwijd bij KSB. Je zoekt, naast acties onder het eigen DP-merk, tevens een intensievere samenwerking met KSB om zo het verkoopvolume te verhogen
 • De dagelijkse leiding over een gevarieerd team van 20 medewerkers bestaand uit Area Managers, Verkopers binnendienst en Administratief medewerkers. Die je ieder op zijn of haar eigen manier in beweging brengt om zichzelf en de organisatie verder te ontwikkelen.
 • Goede mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Een familiaire organisatie met de slagkracht van een multinational.
 • Een aantrekkelijk pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat vragen wij voor deze functie?

 • Minimaal HBO/WO werk- en denkniveau met een gezonde mix van techniek en commercie.
 • Ervaring in een rol als Sales Manager Export met Dealers en/of OEM's als klantgroep.
 • Ruime managementervaring en de capaciteit om te schakelen tussen coachend/faciliterend waar het kan en directief waar het moet.
 • Bereidheid om internationaal te reizen en ervaring binnen de branche is een pré.
 • Je bent energiek, analytisch, veranderingsgericht en bent in staat om bij mogelijke strijdige belangen onderbouwde keuzes te maken en die ook te verdedigen.
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als ook de Engelse en Duitse taal.


Wil je meer weten over onze organisatie en de functie?

Linda Kapteyn
Manager HR | 0172-488388 | hr@dp.nl
Dealer netwerk

Wij werken met een professioneel dealer netwerk in meer dan 60 landen.

Bekijk het netwerk2020 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok