Duijvelaar Pompen

'Alle kennis en kunde op één locatie.'

 • 16.000 m2 productieoppervlakte in Nederland
 • 335 medewerkers
 • Productiecapaciteit 100.000 pompen | 6.000 installaties per jaar
 • Ontwikkeling | Productie | Verkoop | Service
 • Export naar 100 landen
 • Mensen maken het verschil bij Duijvelaar Pompen. Onze processen zijn geautomatiseerd omdat dit de kwaliteit en de kosten ten goede komt, maar overleg en controle is mensenwerk. Mensen werken samen, inspireren elkaar en houden elkaar scherp. Om uiteindelijk de beste pompen en installaties te maken voor onze klanten.

  We ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden pompen vanuit één pand. Dat geeft ons een unieke positie. Zo kunnen we individuele wensen en verbeteringen snel implementeren. Alle kennis en kunde is immers altijd voorhanden.


  Materiaal

  Het hart van onze pompen bestaat uit een hydraulisch pakket gemaakt van RVS-plaatmateriaal. Waaier, geleider en mantel worden daaruit gevormd en samengesteld. Ook andere componenten, zoals de as, de pompvoet en het kopstuk, worden als ruw materiaal of halffabricaat ingekocht.


  'Hoogwaardig RVS staat aan de basis van alle DP-Pompen.'

  Gereedschap


  'Tot op een honderdste millimeter nauwkeurige mallen en matrijzen verzekeren een duurzaam product.'


  RVS is een prachtig materiaal. Het is duurzaam, slijtvast, corrosiebestendig en erg geschikt voor drinkwater. Bovendien is het tot de perfecte hydraulische vorm te bewerken.

  Onze gereedschapmakers maken met geavanceerde vonkverspaners, slijp- en draaibanken en freesmachines precies de matrijzen en mallen die nodig zijn voor een perfect product.


  'Om de hoogste kwaliteit te garanderen
  produceren we nagenoeg ieder onderdeel zelf.'  Productie onderdelen

  We hebben onze processen geautomatiseerd en gerobotiseerd om de perfecte kwaliteit en continuïteit te garanderen, maar in iedere stap blijft de mens de machine controleren.

  Hoewel de lasrobots zelf visueel checken of de bewerking volgens de instellingen is uitgevoerd, monitort de ervaren operator het proces nauwgezet. De operator kalibreert,meet en inspecteert op tolerantie en beschadigingen. Die controles vinden ook plaats bij alle andere bewerkingen. Bij twijfel zijn de engineers nooit ver weg om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen.  Niets aan het toeval overlaten
  Om de productiemachine efficiënt te laten draaien, is precies afgestemde interne logistiek onmisbaar. Halffabricaten moeten op tijd bij bewerkingsstations zijn en de geproduceerde onderdelen en componenten direct als werkvoorraad beschikbaar komen. Dit alles verloopt via een 100% digitaal aangestuurd proces, waarbij alle bewegingen gescand en geregistreerd worden. Niets wordt aan het toeval overgelaten.


  Motoren en besturing

  De hydraulische efficiency van onze pompen behoort wereldwijd tot de top. Ieder detail wordt blijvend geoptimaliseerd om de laatste tiende procent efficiencywinst te realiseren. Met als doel de operationele kosten voor de gebruiker te verlagen.

  Ook voor motoren geldt dat deze continu efficiënter worden.In Europa moeten motoren voldoen aan de IE3-norm, maar IE5 wordt al steeds vaker toegepast. Binnen deze norm wordt in combinatie met een intelligente eigen besturing de werking van de motor door ons nauwkeurig aangepast aan de externe omstandigheden om de continuïteit en kwaliteit van uw processen te garanderen.

  'Maximale hydraulische efficiency gecombineerd met efficiënte motoren en besturingen.'


  Assemblage  'Maatwerk
  binnen 24 uur leveren?
  Geen probleem.'

  Iedere applicatie verdient maatwerk, daarom hebben wij geen pompen op voorraad maar assembleren wij direct op klantorder. Een uitgekiend proces maakt een keuze uit miljoenen pomp configuraties mogelijk. Om dit te realiseren, worden onze assemblagelijnen aangestuurd via geavanceerde MES-software.
  Pick-to-light 100% nauwkeurig

  Een pomp moet snel en volledig correct worden samengebouwd. Daarom worden onze technici bij de assemblagelijnen ondersteund door een pick-to-light systeem. De assemblage-medewerker ziet per order de materiaallijst op een scherm en wordt met groene lampen in de assemblagevolgorde geleid naar de juiste onderdelen.

  .

  Unitbouw


  Een eigen lasserij, kundige elektromonteurs, ervaren installatiebouwers en hoogwaardige pompen; bij de Unitbouw komen alle ingrediënten samen om de beste drukverhogingsinstallaties te bouwen. Vele duizenden per jaar, voor klanten over de hele wereld.

  Dankzij een slim en exact bouwproces produceren we compacte installaties binnen een dag. Grote drukverhogers of complete wash carts en containers vragen vaak wat meer tijd. Maar dankzij onze in-house expertise kunnen we deze ook snel produceren.

  'Hoogwaardig vakwerk,
  snel geproduceerd.'


  Testen

  Bij Duijvelaar streven we naar maximale bedrijfszekerheid, daarom ligt onze productie constant onder een vergrootglas. In iedere stap van het proces controleren we de kwaliteit van materialen en halffabricaten.

  De standaard 'natte test' voor het inpakken bewijst dat iedere pomp de gevraagde prestaties levert.  'Geen product verlaat de fabriek zonder uitgebreid te zijn getest.'

  Alle materialen en halffabricaten worden bij binnenkomst gecontroleerd.


  Voortdurende steekproeven borgen de kwaliteit van de productie.


  We meten mallen en componenten continu na,


  en simuleren praktijksituaties op de testbank.  Advies en service

  'Expertadvies voor een perfecte match tussen pomp en applicatie.'

  Onze pompen en besturing komen het best tot hun recht als ze naadloos aansluiten bij de applicatie. Daarom hechten we veel belang aan de ondersteuning die we kunnen bieden tijdens het selectieproces.

  Met uitgebreide technische documentatie en selectieprogramma DP-select is het eenvoudig om zelf de juiste keuze te maken. Wordt het complexer, of spelen specifieke wensen een rol, dan kunnen onze technisch adviseurs met hun jarenlange expertise meedenken en adviseren. Waar nodig met ondersteuning van ontwikkelaars en engineers uit de organisatie.

  Zo bent u altijd verzekerd van de juiste keuze
  > Lees meer


  24/7 support
  Wij weten als geen ander hoe belangrijk goede service is. U wilt geen zorgen en bij een calamiteit snel verder. Daarom leveren we, naast buitengewoon goede pompen en installaties. Met hulp op afstand als het kan en 24/7 support op locatie wanneer nodig. Onze experts hebben vele jaren praktijkervaring en zijn volledig ingevoerd in de pomptechniek. Ze kunnen de totale applicatie beoordelen en aangeven welke oplossingen mogelijk zijn.
  'Innovatie als
  resultaat van constante
  interactie tussen, klant,
  kennis en technologie.'

  Research & Development


  Met behulp van computersimulatie, rekenwerk en 3D geprinte prototypes ontwikkelen onze engineers oplossingen om de pompen zo duurzaam en efficiënt mogelijk te maken. Daarbij houden we de produceerbaarheid en marktbehoeftes nauwlettend in het oog.

  Tijdens het ontwikkelproces is er daarom nauw contact met zowel verkoop en de klant als met de gereedschapmakerij en productie. Dit soort dynamiek en samenspel is essentieel voor een door-en-door goed product en is kenmerkend voor de werkwijze van Duijvelaar Pompen. Een werkwijze die alleen mogelijk is dankzij de concentratie van alle disciplines in één pand.
  Ontwerp op maat

  Ons team van engineers ontwerpt dagelijks producten op klantspecificatie. Dat varieert van de voorbereiding voor private label pompen tot het ontwerpen van complete reinwaterkelders of schakelschema's voor brandinstallaties.


  Duijvelaar Pompen is ISO9001 / ISO14001 / ISO45001 / VCA gecertificeerd


  Onze producten & diensten


  Door de haast oneindige uitvoeringsmogelijkheden maken wij altijd een pomp of installatie die exact geschikt is voor uw applicatie. Duurzame, doordachte oplossingen waar wij trots op zijn en die jarenlang hun werk doen.

  Bekijk het assortiment roestvaststalen meertraps centrifugaalpompen  Maat of uitvoering maakt niet uit, iedere installatie wordt door onze vakkundige medewerkers met zorg gemaakt om in ieder detail te voldoen aan de lokaal geldende wet- en regelgeving. Zo zorgen we in 10 duizenden Nederlandse appartementencomplexen, kantoorpanden, hotels, schepen en sportstadions voor genoeg en gezond drink- en bluswater, maar zorgen onze installaties ook in een grote verscheidenheid van industriële processen voor continuïteit.

  Bekijk het assortiment roestvaststalen drukverhogingsinstallaties


  Als specialist op gebied van watertransport ondersteunt Duijvelaar Pompen al decennia lang installateurs, gemeenten, provincies, 'aannemers in grond, weg en waterbouw' en gebouw- & terreinbeheerders. Met de juiste analyse, een helder advies en een systeem op maat, bieden we oplossingen om putten, schachten en tunnels droog te houden door efficiënte afwatering.

  Bekijk onze pompen en installaties voor afvoer van water  Duijvelaar Pompen kan u volledig ontzorgen. We verzorgen periodiek onderhoud, staan dag-en-nacht voor u klaar in geval van een storing en hebben expertise en oplossingen op gebied van Legionellapreventie.

  Lees meer over ons dienstenaanbod
  2024 Avantage

  Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

  Ok