‚Äč
Onze pompen en installaties komen het beste tot hun recht als ze naadloos aansluiten op de applicatie. Daarom hechten we veel belang aan de ondersteuning die we kunnen bieden tijdens het selectieproces.


Met uitgebreide technische documentatie en het selectieprogramma DP-Select is het eenvoudig om zelf de juiste keuze te maken. Wordt het complexer, of spelen specifieke wensen een rol, dan kunnen onze technisch adviseurs met hun jarenlange expertise meedenken en adviseren. Waar nodig met de ondersteuning van ontwikkelaars en engineers uit de organisatie.


'Expertadvies voor een perfecte match tussen pomp en applicatie'

Het belang van de juiste keuze

Energieverbruik & Maatwerk


Niemand wil problemen door een tekort aan water(druk). Maar een te zware pomp of installatie is onnodig duur in aanschaf en verbruikt veel energie. De juiste berekening en het afwegen van wensen is daarom de belangrijkste stap in het selectieproces.

Hoe hoog is het gebouw? Wat zijn piekmomenten? Elk type gebouw is anders. Weet je het juiste piekverbruik en hou je rekening met de verplichte voordruk van het waterbedrijf, dan weet je wat nodig is om de hoogste tappunten van voldoende waterdruk te voorzien. Daarbij calculeer je 'leidingverlies' in: drukverlies door vernauwingen, knelpunten, lengte en diameter van het leidingwerk.


Voor onze technische adviseurs zijn deze berekeningen dagelijks werk. Zij vertalen de bijzonderheden van een gebouw naar een maatwerk drukverhoger. Iedere drukverhoger - inclusief de pompen - produceert Duijvelaar in de eigen fabriek. Wij werken niet met standaarden en voorraden, maar produceren op maat.

Hoe kies je de juiste drukverhogingsinstallatie?

Probleemloos functioneren


Een probleemloze en energiezuinige werking van de pomp(installatie) heeft alles te maken met de juiste keuze, vakkundige in-bedrijf-stelling en goed onderhoud. Met ervaring in meer dan 60% van alle hoogbouw in Nederland, hebben we de meest voorkomende oorzaken van een slecht functionerende pomp(installatie) in kaart gebracht.

Met een demonstratie van ons pompenlab kunnen we u met eigen ogen laten zien wat de gevolgen zijn van:


  • Een pomp die te groot is gekozen
  • Lucht in de toevoer (vortex/bellenbaan)
  • Een geblokkeerde toevoer
  • Een pomp die tegen een gesloten pers draait
  • Een pomp die onvoldoende druk aan perszijde heeft
  • Een pomp die verkeerd om draait
  • Een dode leiding die te lang is


24/7 support op locatie

Wij weten als geen ander hoe belangrijk goede service is. U wilt geen zorgen en bij een calamiteit snel verder.
Daarom leveren we, naast buitengewoon goede pompen en installaties, buitengewoon goede service.

Met onze eigen serviceorganisatie van ruim 55 ervaren servicemonteurs houden wij tienduizenden drukverhogingsinstallaties in heel Nederland in topconditie om zo storingen tot een minimum te beperken en te borgen dat installaties blijven voldoen aan de wetgeving.

Mocht u toch voor een verrassing komen te staan, dan zijn wij 24/7 paraat om de oplossing te bieden. We hebben immers alle kennis en capaciteit voorhanden om een oplossing direct te realiseren.

Meer over 24/7 support op locatie


2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok