Parktoren, Antwerpen

Maatwerk voor prijswinnende Parktoren Antwerpen

De 78 meter hoge Parktoren is onlangs verkozen tot één van de mooiste gebouwen ter wereld. Het witte gebouw dat de skyline van Antwerpen tekent, heeft de publieksprijs gewonnen bij de Architezer Awards. Duijvelaar Pompen is trots om nauw betrokken te zijn geweest bij het adviseren en leveren van de diverse drukverhogings-, bluswater- en regenwaterrecuperatie-installaties.

Maatwerkoplossing

Onze technisch adviseur getuigt: 'De Parktoren was echt een prachtige uitdaging. Verschillende betrokken partijen brachten hun wensen en eisen in. Na constructief overleg tussen installateur, studiebureel, watermaatschappij en Duijvelaar Pompen vonden we de perfecte match: een oplossing die technisch aan alle verschillende eisen voldoet, terwijl deze financieel haalbaar blijft. Bij het ontwikkelen van de maatwerkinstallatie, hield de installateur rechtstreeks contact met de experts van R&D in de fabriek van Duijvelaar Pompen in Alphen aan den Rijn.

De installaties

Om in het gehele gebouw de gewenste waterdruk te realiseren, werd zowel de hoog- als laagbouw van hun eigen frequentie gestuurde drukverhogingsinstallatie voorzien.

De imposante 4-pomps brandblusinstallatie voldoet aan de wens van een reservepomp, maar ook aan de reglementering van de watermaatschappij én de verwachtingen van de brandweer. De installatie heeft een eigen testprogramma om steeds zeker te zijn van parate beschikbaarheid.

Voor de regenwaterrecuperatie is gekozen voor onze moduleerbare hybride unit met laadpomp.

Hiermee kan eenvoudig de passende installatie worden geselecteerd om zo ook hoogbouw tot de bovenste verdieping te voorzien van regenwater.

Beeld: Zoontjens

Meer referenties


2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok