De Hoge Heren, Rotterdam

"De Hoge Heren" in Rotterdam zijn 2 woontorens in het centrum van Rotterdam, gelegen aan de Gedempte Zalmhaven aan de voet van de Erasmusbrug. De gebouwen zijn beide 102 meter hoog en tellen beide 34 verdiepingen. De bouw is voltooid in 2000.


Vervanging brandpompinstallatie in november 2021
De 'oude' Brand-Unit in De Hoge Heren heeft Duijvelaar destijds bij de bouw (2000) geplaatst. Functioneel was hij nog prima in orde, maar er komt een moment dat je kritisch moet zijn en je moet afvragen of de componenten na 20 jaar nog steeds de zekerheid bieden die je als eigenaar wilt. Door gebruik en proefdraaien is er toch slijtage op pompen en afdichtingen, de schakelkast en frequentieregelaars hebben al die tijd onder spanning gestaan en de besturingen van nu werken veel geavanceerder. Alles bij elkaar dé reden voor onze klant VvE Hoge Heren om de installatie niet te laten reviseren, maar de installatie in zijn geheel te vervangen.

Er komt veel kijken bij het vervangen van een brandpompinstallatie: Het calculeren en produceren van een nieuwe brandpompinstallatie is voor ons gesneden koek. We kennen de technische eisen van iedere veiligheidsregio en bouwen alle componenten, van pomp tot schakelkast, op maat voor de applicatie. Vervolgens programmeren we de software zelf, zodat de installatie doet wat de brandweer ervan verwacht.


Een noodvoorziening op maat
Omdat we tijdens onze vervangingswerkzaamheden het water tijdelijk moesten afsluiten, hebben we een noodpompinstallatie geregeld. Samen met VvE Hoge Heren én de brandweer kijken we naar de beste oplossing. In overleg met de brandweer (veiligheidsregio Rotterdam/Rijnmond) kozen we voor een mobiele noodpompinstallatie, opgesteld op de openbare weg. Deze maakte gebruik van de beschikbare straat-wateraansluitingen en was toepasbaar voor het gebouw.


De installatiewissel binnen drie dagen:
Dag 1: We zijn eerst gestart met het plaatsen van de noodpompinstallatie op de openbare weg, vlak naast het gebouw. Na deze aangesloten te hebben en na goedkeuring van de brandweer, konden we echt aan de slag met het demonteren van de oude brandpompinstallatie en alles gereedmaken voor de nieuwe pompinstallatie.

Dag 2: Verder met het monteren van de nieuwe installatie.

Dag 3: In bedrijf stellen van de nieuwe brandpompinstallatie en na goedkeuring van de brandweer de nood-unit ontkoppelen.

Gelukkig hoefde de brandweer geen gebruik te maken van de noodoplossing en kunnen zowel zij als de bewoners van De Hoge Heren de komende 20 jaar weer rekenen op een bedrijfszekere installatie.


Voldoende druk op de bovenste etages
Ook voor een comfortabele douche en veilig drinkwater uit de kraan vertrouwen de bewoners op de expertise van Duijvelaar (drukverhogingsinstallatie).

Meer referenties


2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok