Terug naar overzicht

Beperk het risico van legionellabesmetting in coronatijd

8 juni 2021

Eén legionellabesmetting kan zich door het hele gebouw verspreiden via het leidingsysteem. Zeker wanneer er weinig gebruikt wordt gemaakt van tappunten, zoals in de coronatijd vaak voor komt.

Stilstaand water is in die omstandigheden een goede voedingsbodem voor deze bacterie. Met alle gevaren voor de gezondheid van de gebruikers of bewoners van dien. Daarom is het zaak om alert te blijven en te zorgen voor een goede doorstroming van het leidingwater op alle plekken.

Alle tappunten regelmatig spoelen is echt noodzakelijk. Maar zelfs dan kan besmetting tóch nog makkelijker ontstaan dan bij normaal gebruik. Eenvoudigweg omdat de gebruiksfrequentie van tappunten dan hoger is.

Om helemaal zeker te zijn van de kwaliteit van het water, zijn aanvullende watermonsters nodig. Zo kunt u uitsluiten dat er geen risicovolle concentraties bacteriën in uw systeem zitten. En als dat wel het geval is, zijn aanvullende maatregelen nodig om de besmetting blijvend op te lossen.


Team Drinkwaterveiligheid

Ons Drinkwaterveiligheid-team kan u hierbij adviseren en ondersteunen. We kennen de (ingewikkelde) wet- en regelgeving goed en kunnen, als BRL6010 gecertificeerde organisatie, helpen bij het in kaart brengen van het leidingsysteem, het opstellen van risicoanalyses en behandel- en beheerplannen. We bieden monstername en analyse aan, keerklepcontrole, thermische of chemische reiniging, etc.

Onze dienstverlening is onder andere gebaseerd op de NEN1006 norm, die valt onder de geldende wet- en regelgeving zoals bedoeld in het drinkwaterbesluit.

Kijk op www.dp.nl/veilig-drinkwater voor meer informatie
of bel ons op 0172- 48 83 88


"Samen houden we uw water gezond"


2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok