​
Terug naar overzicht

Co-design hogedrukreiniger

12 januari 2018

Jures Techniek BV is in 25 jaar een begrip geworden in het ontwerpen en leveren van professionele reinigingsmachines, hogedruk reinigers, waterontharders, desinfectiesystemen, schuimsystemen en verwarmingssystemen voor de professionele- en industriële markt in Nederland.

Voor een nieuwe hogedrukreiniger, vooral ten behoeve van toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie, dacht Duijvelaar mee in de ontwikkeling. De eerste 3 units zijn inmiddels naar volle tevredenheid door Jures Techniek aan haar klanten geleverd.

De hogedrukreiniger bestaat uit een RVS reservoir, waaraan 2 sets van 2 DPV meertraps centrifugaalpompen zijn gekoppeld.

Per set zijn de pompen in serie geschakeld, waardoor de druk wordt opgevoerd tot zo'n 35 bar bij 6 m3/uur of 33 bar bij 10 m3/uur. Iedere set wordt aangestuurd door een Danfoss Aquadrive die in de door Duijvelaar Pompen ontwikkelde en gefabriceerde schakelkast is opgenomen. Daarnaast wordt met temperatuur sensoren in de spuileiding de watertemperatuur constant gemeten en schakelt de installaties zichzelf uit wanneer deze teveel oploopt. De toegepaste elektromotoren zijn standaard voorzien van temperatuursensoren.

De tweede pomp in iedere set is in drukklasse PN40 uitgevoerd. Met weinig of geen afname zou de druk echter kunnen oplopen tot boven 40 bar. Een overdrukbeveiliging zorgt dan door middel van een regelventiel dat het water retour wordt geleid naar het reservoir.


2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok