Terug naar overzicht

Duijvelaar Pompen knapt patio GGZ Rijnstreek op

29 september 2014

Door de inzet van een team medewerkers van Duijvelaar Pompen (DP), behoort de deprimerende buitenruimte van de Crisisdienst van GGZ Rijnstreek in Alphen vanaf nu tot het verleden. De afgelopen maand toverden zij de sombere patio, die bestond uit kapotte vlonders met zand en onkruid, om in een prachtige en aangename plek.

Ieder jaar steunt Duijvelaar Pompen een maatschappelijk initiatief met 5.000 euro. Medewerkers van dit bedrijf kunnen een initiatief indienen en dit jaar kwam de patio van GGZ Rijnstreek als winnaar uit de bus. 'Wij zijn ontzettend blij met deze actie', vertelt de teammanager, 'een aangename omgeving is heel belangrijk. Niet alleen voor onze cliënten, die kampen met ernstige psychische problemen. Maar ook voor hun familie, onze medewerkers en andere bezoekers van GGZ Rijnstreek. Wat het voor ons extra bijzonder maakt, is dat het initiatief komt van een familielid van een van onze cliënten, die bij DP werkt'.

Brede steun

De nieuwe patio is een ontwerp van de initiatiefneemster zelf. Met een uitgebreide presentatie verdedigde zij het initiatief en werd gekozen tot winnaar. De interne jury was unaniem in haar keuze: ' Het is voor ons belangrijk dat we niet alleen een financiële bijdrage leveren, maar ook de maatschappelijke betrokkenheid van onze medewerkers stimuleren,' vertelt HR-manager Linda Kapteyn van DP. 'Omdat we in dit project ook zelf de handen uit de mouwen konden steken, was dit project voor ons de ultieme winnaar.'

Voor de uitvoering verzamelde de initiatiefneemster een team enthousiaste collega's om zich heen. Ook kreeg het project brede steun van verschillende Alphense bedrijven die diensten en materialen ter beschikking stelden. 'Het is bijzonder om te zien hoeveel enthousiaste reacties je van collega's en lokale ondernemers krijgt' vertelt de initiatiefneemster. 'Hierdoor hebben we de patio opnieuw kunnen schilderen, bestraten en inrichten met zelfgemaakte plantenbakken en meubels. Ik ben dan ook zeer trots op het eindresultaat. Zeker als je de enthousiaste reacties van de cliënten hoort. Ze zitten nu weer met veel plezier buiten.'

Het project werd mede mogelijk gemaakt door Elcee Holland B.V., aannemingsbedrijf van Mil B.V., Heeren & Meijer, Van der Werff Groep, Handels- en Constructie bedrijf H. Hardeman BV en Boels Verhuur BV Alphen aan den Rijn.


Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok