Terug naar overzicht

​Feestelijke afsluiting MVO-project op 25 april

25 april 2019

Het toilet weer gewoon kunnen doortrekken zonder problemen. Dat is wat Scouting Willem Barendsz het liefste wilde voor hun leden als ze met hun 39 meter lange wachtschip De Winthont op avontuur gaan. Dankzij verschillende bijdragen en een heleboel helpende handen van medewerkers van Duijvelaar Pompen, is de verouderde wc-ruimte en de afvoerinstallatie van het rioolwater op het schip volledig gerenoveerd.

De renovatie is een initiatief van Juliette Engels, één van de medewerkers van Duijvelaar Pompen, die mee deed aan de jaarlijkse MVO-wedstrijd van het bedrijf. Met haar projectplan om nieuw sanitair aan te leggen en de complete rioolwaterinstallatie te vervangen, won zij € 5000,- om het project samen met Scouting Willem Barendsz te realiseren.

De drie zoons van Juliette zijn allemaal waterscouts en clubhuis De Winthont is hun tweede thuis. De verouderde rioolwaterinstallatie op het schip zorgde regelmatig voor problemen met het lozen van water. Scouting Willem Barendsz wilde graag weer 'gewone' toiletten in plaats van scheepstoiletten. Als medewerkster van een pompenbedrijf was het voor haar daarom meteen duidelijk dat zij de wedstrijd wilde winnen om dat probleem op te lossen. "De scouting heeft wel veel handige vrijwilligers, maar het aanleggen van een maatwerk pompinstallatie vraagt toch om specifieke kennis en bovendien de nodige investeringen. Ik ben heel blij dat ik de jury van Duijvelaar heb kunnen overtuigen van het belang van het project", aldus Juliette.

De afgelopen maanden zijn de handen uit de mouwen gestoken om de renovatie te realiseren. Omdat De Winthont varend erfgoed is, moest er meer dan anders gewerkt worden met de bestaande constructie. Een team technische medewerkers van Duijvelaar heeft binnen de randvoorwaarden een oplossing bedacht, gemaakt en aangelegd, zodat het toiletwater voortaan probleemloos vanuit een reservoir in het ruim, via een aansluiting op het dek, naar een tank op de kade wordt gepompt om het te lozen.
In de oplossing werd Duijvelaar gesteund met advies van leverancier H&M Kunststoffen, die zo enthousiast waren dat zij het reservoir hebben gedoneerd, en Milder leidingsystemen die het nieuwe leidingwerk ter beschikking stelde.

Scouting Willem Barendsz: "Wij zijn zeer dankbaar voor de ondersteuning van alle betrokken bedrijven. Van deze professionele renovatie kunnen we nog dagelijks profiteren!"

Op donderdag 25 april werd het schip door de waterscouts naar de steiger achter het pand van Duijvelaar Pompen gevaren om de nieuwe toiletten samen met directie, leveranciers en een delegatie scouts feestelijk te openen.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door:
H&M Kunststoffen en Milder leidingsystemen2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok