Terug naar overzicht

Feestelijke opening van de rustgevende tuin van het Leontienhuis in Zevenhuizen

6 september 2019

Meer privacy en comfort in de tuin van het Leontienhuis door het winnen van de jaarlijkse MVO wedstrijd van Duijvelaar Pompen:

Het Leontienhuis is een inloophuis voor mensen met een eetstoornis. Het is opgericht door wielrenster Leontien Zijlaard – Van Moorsel en biedt ondersteuning aan mensen met een eetstoornis en hun naasten door het inzetten van (ervaringsdeskundige) vrijwilligers.

Het inloopprogramma met yoga, creatief atelier en een verzorgde lunch, als ook gespreksgroepen of mentorschappen bieden een bijdrage aan het herstel van mensen met een eetstoornis. Ook wordt de familie ondersteund in het gevecht tegen deze psychische ziekte.

Bezoekers kunnen op werkdagen (m.u.v. de woensdag) in het Leontienhuis terecht. Wekelijks heeft het Leontienhuis zo'n 70 bezoekers. Via inspiratiebijeenkomsten, waar Leontien haar verhaal over de strijd tegen de eetstoornis vertelt, bereiken zij jaarlijks 500 mensen.

Het Leontienhuis is een oude boerderij in Zevenhuizen die volledig is verbouwd en in juli 2015 is geopend door Koningin Máxima. De verbouwing werd volledig gerealiseerd door sponsoring en met behulp van vrijwilligers. In het Leontienhuis zijn circa 120 vrijwilligers actief.

Er was een grote wens om meer privacy en comfort te realiseren in de tuin waar onder andere yoga wordt gegeven.
Deze wens is uitgekomen, doordat één van de medewerkers van Duijvelaar Pompen, Edwin van Zijll, mee heeft gedaan aan de jaarlijkse MVO-wedstrijd van het bedrijf. Met het projectplan voor het maken van een nieuwe schutting in de tuin en deze aan te kleden met tuinmeubilair én een waterornament, won hij € 5000,- om het project samen met het Leontienhuis te realiseren.

De fontein werkt op zonne-energie en is volledig ontworpen, gemaakt en geplaatst door Duijvelaar Pompen.

Ed is dankbaar voor zijn winst: "Ik wilde heel graag wat doen voor het huis, samen kwamen we op het idee voor de tuin. Het is heel mooi dat ik wat voor die meiden kan betekenen, want het is fantastisch wat ze daar doen. Je kan er zonder aankondiging altijd binnenlopen en er zijn altijd ervaringsdeskundigen die je persoonlijk kunnen helpen."

Het Leontienhuis is dankbaar voor de ondersteuning van Duijvelaar Pompen.

Op vrijdag 6 september werd de tuin feestelijk geopend. Het waterornament en de schutting werden symbolisch overhandigd door Alexander Wurzbacher, directeur van Duijvelaar Pompen, aan de oprichtster Leontien Zijlaard-van Moorsel.

www.leontienhuis.nl


2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok