Terug naar overzicht

Grote verduurzaming voor kantoorgebouw

17 oktober 2022

De komende twee jaar krijgen de kantoren van Duijvelaar Pompen een complete make-over. Bijna 40 jaar nadat het bedrijf van de Kalkovenweg 52 naar het huidige pand aan de Kalkovenweg 13 verhuisde, is een totale herbouw nodig. Gevels en dak worden vervangen. Verwarming, ventilatie en elektriciteit opnieuw aangelegd. De kantoren opnieuw ingericht.


Duijvelaar Pompen verhuisde in 1974 van Voorburg naar Alphen aan den Rijn (daar waar nu Orange Wellness is gevestigd) en betrok in 1984 het huidige pand. Daar groeide het bedrijf in 40 jaar tijd van 75 naar 350 medewerkers. Het bestaande gebouw, uit begin jaren '70, groeide 'organisch' met het bedrijf mee. Voor de uitbreiding en modernisering van de productie werden er meerdere malen nieuwe fabriekshallen bijgebouwd en het kantooroppervlak breidde uit naar 3.600 m2.

Om klaar te zijn voor de volgende 40 jaar is het nodig om ook de kantoren te moderniseren. De nieuwe gevel wordt opgetrokken met hoogwaardige isolatie. Met toepassing van warmtepompen, warmte-terugwin-installaties, vloerverwarming & -koeling en zonnepanelen gaan zij voor de kantoren van het gas af wordt er 0-op-de-meter gerealiseerd. Het pand presteert daarmee in de nieuwe situatie dan ook beter dan energieklasse A en voldoet qua comfort volledig aan de actuele normen die gesteld worden aan 'gezonde kantoren'; veel verversing en ventilatie zonder tocht en temperatuurverschillen.

De nieuwe kantoorruimtes worden ingericht op flexibel werken, met zit/sta meubilair, ruime werkplekken en veel overlegruimtes en stilte werkplekken. De diverse vergaderruimtes, trainingsruimte voor klanten en personeel en het eigen bedrijfsrestaurant worden meegenomen in de metamorfose.

Het bouwproject is opgedeeld in diverse fases. De komende maanden zal er vooral aan de buitenkant veel veranderen en werken de werknemers in tijdelijke werkruimtes naast het pand en in een gezellig kantoorpand op steenworp afstand. Zo blijven zij ook tijdens de verbouwing direct contact houden met de collega's in de productie.


2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok