Terug naar overzicht

MES softwaresysteem met Pick to Light voor afdeling Assemblage

26 maart 2013

Met de introductie van de nieuwe generatie DPV zijn de mogelijkheden om een klantspecifieke pomp te maken enorm uitgebreid. Zo goed als elke specifieke wens van de klant kan doorgevoerd worden. Naast de vele voordelen die dit biedt, had dit wel de nodige gevolgen voor de afdeling die de pompen daadwerkelijk maakt.

De afdeling Assemblage ging daarom op zoek naar een manier om de vele verschillende pompen te maken zonder de kans op fouten te vergroten.


En dat is gelukt! Met een zgn. FMEA (Failure Mode and Effects Analysis) is bepaald waar de cruciale punten in de Assemblagelijn zitten. Hieruit bleek dat een Pick to Light systeem uitkomst zou bieden.

Om op elke werkplek een touchscreen operatorscherm en Pick to Light lampjes aan te sturen, is een MES softwaresysteem (Manufacturing Execution System) geïnstalleerd. Onlangs is het nieuwe systeem operationeel geworden. Met groene en rode lampjes worden de medewerkers geholpen om de juiste onderdelen te selecteren en te monteren, waarmee de kans op fouten geminimaliseerd is.

In de assemblagelijn wordt 100% getest. Dat wil zeggen dat elke pomp nauwkeurig getest voordat hij de fabriek verlaat. Met de nieuwe MES software zijn de waardes van een test nu in één oogopslag af te lezen.

Er wordt niet alleen veel efficiënter en prettiger gewerkt bij de Assemblagelijn, het is ook de verwachting dat de nieuwe manier van werken zal zorgen voor minder storingsmeldingen bij klanten.


2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok