Terug naar overzicht

Opening mvo-project grote terrassen Aarhoeve

19 maart 2018

Een team medewerkers van Duijvelaar Pompen heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan de complete vernieuwing van de terrassen van zorglocatie Aarhoeve in Langeraar. Met nieuwe bestrating, geleverd door Lek Tuinmaterialen, in-eigen-huis gemaakte windschermen en, door tuinplantencentrum Coen van Dijk geleverde, planten toverde ze het te kleine tochtige terras om tot een gezellige ontmoetingsplek.

De herinrichting van de terrassen is een initiatief van Erwin van der Laan, één van de medewerkers van Duijvelaar Pompen, die mee deed aan de jaarlijkse MVO wedstrijd van het bedrijf. Met zijn projectplan om de terrassen toegankelijker en gezelliger te maken voor de bewoners, won hij € 5000,- om het project voor de Aarhoeve te realiseren.

Initiatiefnemer Erwin woont zelf in Langeraar en fietst regelmatig langs de zorglocatie; "Het viel me op dat er vaak maar weinig mensen buiten zitten om van het mooie weer te genieten. De terrassen zijn daarvoor te klein en je zit er bovendien vol in de wind. Het terras nodigt daarom ook voorbijgangers niet uit om op de koffie te komen. Zij konden onze hulp dus goed gebruiken en ik ben blij dat ik de jury van Duijvelaar daarvan ook heb kunnen overtuigen".

De afgelopen maanden zijn de handen uit de mouwen gestoken om het project te realiseren. Een team medewerkers van de Aarhoeve heeft de terrassen vergroot en in de lasserij van Duijvelaar Pompen maakte men een reeks uniek ontworpen windschermen met plantenbakken. Voor de uitbreiding van het terras is Lek Tuinmaterialen uit Ter Aar zo vriendelijk geweest een groot gedeelte te sponsoren. En voor de vele planten die nodig zijn om het terras aan te kleden, kon Duijvelaar Pompen rekenen op de expertise en ondersteuning van tuinplantencentrum Coen van Dijk in Nieuwveen, die een groot gedeelte van alle planten kosteloos ter beschikking stelde aan de Aarhoeve.

Ron Sanders en Dineke Loots, managers van de Aarhoeve, zijn zeer dankbaar voor de ondersteuning van alle betrokken bedrijven. " Het is voor onze bewoners erg belangrijk dat zij lekker naar buiten kunnen om de gezelligheid op te zoeken. Met de windschermen is het straks aangenaam toeven in het zonnetje en we hopen dat door het nieuwe, gezellige terras ook mensen van buitenaf bij ons een lekker kopje koffie komen drinken."

Op donderdag 29 maart werd het lint doorgeknipt en daarmee het terras feestelijk geopend door Alexander Wurzbacher, Directeur van Duijvelaar Pompen. Aansluitend was er voor de bewoners een gezellige borrel.


Dit project werd mede mogelijk gemaakt door: WIJdezorg locatie Aarhoeve l Lek tuinmaterialen Langeraar l Coen van Dijk tuinplanten Nieuwveen2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok