De Business Unit Operations is het kloppende hart van onze organisatie. Op 16.000 m 2 worden hier dagelijks tientallen pompen en installaties geproduceerd; van het kleinste onderdeel tot aan het complete product. Het continu verbeteren van het aansturen en uitvoeren van de processen in de productiefaciliteit vraagt om een brede aanpak waarin de ontwikkeling van mensen en het optimaal benutten van digitalisering en automatisering een belangrijke rol spelen. We zijn dan ook op zoek naar een daadkrachtige Manager die met de juiste strategie en aansturing de Business Unit Operations continu op het hoogste niveau laat presteren.MANAGER OPERATIONS


"De Business Unit Operations is verantwoordelijk voor het aansturen en uitvoeren van het gehele productieproces"


Als Manager Operations heb je een breed portfolio, werk je met een grote diversiteit aan mensen en zoek je continu nieuwe oplossingen waarin commercie, techniek en organisatie perfect in balans zijn.

Duijvelaar Pompen, onderdeel van de Duitse Multinational KSB, is een succesvol ontwikkelaar en producent van roestvaststalen centrifugaalpompen en drukverhogingsinstallaties voor watertransport. Met ruim 330 medewerkers en een omzet van 65 miljoen euro is DP marktleider in Nederland, een prominent speler op de wereldmarkt en competence centre voor sheet metal pumps and systems binnen de KSB-groep.

Wij onderscheiden ons in de markt door het snel leveren van hoogwaardig maatwerk. Al onze producten worden volledig op klantspecificatie gebouwd in de 16.000 m 2 grote productiefaciliteit in Alphen aan den Rijn.

Binnen de organisatie is de Business Unit Operations verantwoordelijk voor het gehele productieproces van onze producten; vanaf het vervaardigen van de gereedschappen en de pomponderdelen tot aan de assemblage van pompen, installaties en het aansturen en uitvoeren van het complete logistieke proces.


Mensen maken het verschil

Onze processen zijn grotendeels geautomatiseerd omdat dit de kwaliteit en efficiency ten goede komt, maar vakmanschap en het kwaliteitsbewustzijn van onze mensen maken het verschil. Het is daarom essentieel om in de vertaling naar strategisch operationeel beleid steeds de juiste synergie te vinden tussen commerciële, bedrijfskundige en technische inzichten.
Doelstellingen & verantwoordelijkheden


De Business Unit Operations heeft altijd ruimte voor verbetering en heeft veel vakkundige collega's in haar gelederen. Jij stelt je team in staat om zichzelf en hun afdelingen te ontwikkelen binnen de door jou opgestelde en geformuleerde strategie, om met een eigen invulling uiteindelijk de beste producten te maken voor onze klanten.

Voor iedere afdeling binnen de Business Unit stel je verschillende productiedoelstellingen op, schat je in wat er voor nodig is om deze te behalen en stuur je de collega's op de juiste manier aan om de doelstellingen te realiseren. Het uiteindelijke doel is om een cultuur binnen Operations te creëren waarin iedereen streeft naar continue verbetering. Wij zien hierbij mogelijkheden op de gebieden van Lean, digitalisering, verhoging van kwaliteit en logistiek.

De Business Unit Operations heeft een productiecapaciteit van 100.000 pompen en 6.000 installaties. De Manager Operations geeft leiding aan ongeveer 120 medewerkers waarvan aan 7 direct en rapporteert aan de Algemeen Directeur.


Wat biedt deze functie jou?

 • Een uitdagende functie met veel keuzevrijheid en ruimte om op basis van de algemene bedrijfsdoelstellingen eigen beleid te ontwikkelen.
 • Autonomie en middelen om op basis van dat beleid verbeterprojecten op te zetten die jouw 'eigen bedrijf' de juiste koers geven.
 • De warmte van een familiebedrijf en de slagkracht van een multinational.
 • Marktconforme primaire arbeidsvoorwaarden.
 • Meer dan marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Auto van de zaak.

Wat vragen wij voor deze functie?

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding richting techniek.
 • Ervaring als MT-lid binnen een productieomgeving.
 • Een besluitvaardig en resultaatgericht leider met uitstekende communicatieve vaardigheden. Goed in staat om op diverse niveaus mensen voor zich te winnen. En sterk op tactisch en strategisch niveau.
 • Ervaring met Lean technieken & continu verbeteren.
 • Je bent een peoplemanager met zowel commercieel, bedrijfskundig als technisch inzicht.

Afdeling Human Resources

Linda Kapteyn
Manager HR | 0172-488388 | hr@dp.nl

AFDELINGEN BINNEN DE BUSINESS UNIT OPERATIONS

De Business Unit Operations bestaat uit 6 afdelingen die samen zorgen voor een betrouwbaar productieproces en een hoge kwaliteit van onze producten.Gereedschapmakerij/ Machinebouw

De matrijzen en stempels om pomponderdelen uit RVS plaatwerk te kunnen produceren worden in de eigen gereedschapsmakerij gemaakt. Ook de machines die in de productie worden ingezet, zijn grotendeels door ons zelf ontwikkeld en gebouwd.


Productie onderdelen


De productie van pomponderdelen is verregaand geautomatiseerd. Onder het toeziend oog van ervaren operators worden met laser- TIG- of projectielassen, stempelen, felsen, dieptrekken, draaien, frezen, etc.. de verschillende pomp-delen als werkvoorraad geproduceerd, klaar om direct op de assemblagelijn ingezet te worden.


Assemblage


Ondersteund door een pick-to-light systeem bouwen de ervaren assemblagemedewerkers moeiteloos de verschillende pompvarianten op klantspecificatie naast elkaar. Binnen 20 minuten na de order kan een pomp klaar zijn voor verzending.


Unitbouw & Electro


Iedere installatie wordt van het lassen van het leidingwerk tot het bedraden van de schakelkast door onze kundige medewerkers gemaakt. Compacte installaties bouwen we, via een uitgedacht proces op de assemblagebanen, binnen een dag. Grote drukverhogers, brandinstallaties of complete wash karts en containers vragen vaak meer tijd.

Logistiek


Om de productiemachine efficiënt te laten draaien, is precies afgestemde logistiek onmisbaar. Halffabricaten moeten op tijd bij bewerkingsstations zijn en de geproduceerde onderdelen en componenten direct als werkvoorraad beschikbaar komen. Dit alles verloopt via een 100% digitaal aangestuurd proces.

Bedrijfsbureau


Het bedrijfsbureau is de schakel tussen de verkoop enerzijds en de producerende afdelingen anderzijds. Alle processen in de productie en het transport & logistiek van onze producten wereldwijd worden aangestuurd en gemonitord vanuit het Bedrijfsbureau.


Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok