Veel aandacht voor advies en ondersteuning


Onze pompen en installaties komen pas goed tot hun recht, als ze exact passen bij de applicatie. Daarom hechten we veel belang aan de ondersteuning die we kunnen bieden tijdens en na het aankoop-proces. Zodat de pomp of installatie efficiënt en betrouwbaar functioneert.


Heeft u assistentie nodig?

Bel ons: 0172 48 83 88

Of stuur een mail: dp@dp.nl

Advies van een specialist, verzekerd van de juiste keuze

Drukverhogingsinstallatie op maat

Om de juiste drukverhogingsinstallatie(s) te kunnen bepalen is het berekenen van het verwachte watergebruik én de benodigde druk voor het specifieke pand of complex een belangrijke eerste stap. Natuurlijk wil niemand na oplevering klachten over een tekort aan water(druk). Maar een té zware installatie verbruikt weer onnodig veel energie.

Bestemming en gebruikers
Een nauwkeurige berekening begint bij het bepalen van de functie van het gebouw. Gaat het hoofdzakelijk om bewoning, of betreft het een kantoorcomplex, uitgaansgelegenheid, horeca of hotelbestemming. Hoeveel gebruiker en tappunten zijn er gepland? Welk gebruikspatroon kunnen we verwachten, en vooral waar liggen de piekmomenten in verbruik. Als het juiste piekverbruik is berekend, moet ook de druk worden bepaald die nodig is om daarbij de hoogste tappunten van voldoende druk te voorzien.

Vertrouwen op ervaring
Die druk, ofwel opvoerhoogte, wordt natuurlijk niet alleen bepaald door de zwaartekracht die overwonnen moet worden in combinatie met de voordruk die al aanwezig is vanuit het hoofddrinkwaternetwerk. Het leidingverlies speelt een belangrijke rol en moet worden gecompenseerd, wettelijk verplichte waterdruk op brandhaspels moet bijvoorbeeld meegenomen worden, maar ook de maximale druk die op tappunten mag worden uitgeoefend. Soms moeten reduceerventielen worden toegepast, of wordt in drukzones met eigen drukverhogingsinstallatie gewerkt.

Er is speciale software beschikbaar om te helpen deze berekeningen te maken. Maar onze technisch adviseurs vertrouwen daarnaast altijd op hun ervaring. Met meer dan 70% marktaandeel in Nederland, en een vergelijkbaar aandeel in service en onderhoud van installaties, zijn we als geen ander op de hoogte van bijzonderheden, wettelijke eisen, eigenaardigheden en addertjes onder het gras.


De juiste keuze uit 3 miljoen varianten
Met onze uitgebreide DPV reeks verticale centrifugaalpompen kunnen we meer dan 3 miljoen verschillende logische pomp-varianten samenstellen. Ons vermogen om per applicatie maatwerk te verzorgen, resulteert in een pomp die precies past bij uw toepassing. Ontwikkeld en geproduceerd in Nederland met RVS als basis, dus de kwaliteit van drink- en proceswater is gegarandeerd. Selecteer uw pomp via de DP-Select configuratietool of neem contact op onze adviseurs.


Energiezuinig: drukvat of toerenregeling?

Het is algemeen bekend dat met toerenregeling het energiegebruik van drukverhogingsinstallaties verder omlaag kan worden gebracht. Maar er is meer ruimte om de drukverhogingsinstallaties efficiënter in te zetten. Bij een installatie met een 100 of 200 liter drukvat (een membraan accumulatievat) draait een pomp namelijk altijd op zijn optimale bedrijfspunt, wat een heel gunstig effect heeft op het energieverbruik.


Hergebruik van energie

Dat soms meer druk en capaciteit wordt geleverd dan voor de gevraagde afname noodzakelijk is, is niet erg. Want die 'energie' wordt opgeslagen in het vat en weer benut bij de eerstvolgende afname. Een bijkomend voordeel is dat de energie die gebruikt wordt tijdens het wettelijk verplichte 'nadraaien' van de pompen, óók wordt opgeslagen voor hergebruik. Ten opzichte van een toerengeregeld systeem kan de besparing al oplopen tot 20%, vergeleken met een traditioneel systeem zelfs 60%.

Het materiaal dat tegenwoordig wordt gebruikt in dit soort vaten is enorm duurzaam, geurvrij en natuurlijk volledig drinkwaterveilig. Om stilstaand water, en dus risico op legionella-besmetting, te voorkomen, zijn de vaten 100% doorstromend opgesteld en dankzij een zelf ontwikkeld T-stuk dat voor een venturi-werking zorgt nog verder geoptimaliseerd. Een temperatuur sensor en een flowmeter maken de controle compleet.



Online informatie

Technische documentatie en Stabu & BIM-bestanden


Technische documentatie

Alle informatie om de juiste pomp of installatie te selecteren kunt u vanzelfsprekend vinden in de technische documentatie op onze site. Op aanvraag zijn de documenten natuurlijk ook als drukwerk beschikbaar.


Stabu & BIM-bestanden

Als installateur wilt u zo efficiënt mogelijk ontwerpen, calculeren en bestellen. BIM en Stabu bestanden spelen daarin een belangrijke rol. Daarom maakt Duijvelaar Pompen deze informatie, van haar meest gebruikte drukverhogingsinstallaties, ook beschikbaar.


Stabu bestanden als standaard

De Stabu bestanden van Duijvelaar Pompen worden al sinds jaar en dag als de standaard beschouwd in bestekteksten voor drukverhogers, beschikbaar op onze website en vanaf Stabu te downloaden. Duijvelaar actualiseert deze regelmatig, zodat iedereen in de keten met de meest recente informatie werkt.



BIM bestanden en objecten in MEPcontent

En vanaf 2015 kunnen MEP-engineers de Revit-families en 3D-componenten van de Premium Line en de Cube installaties direct gebruiken in hun BIM-proces. Duijvelaar Pompen heeft deze laten ontwikkelen en opnemen in de uniforme objectenbibliotheek van MEPcontent: www.mepcontent.eu. Deze bestanden bevatten up-to-date grafische en parametrische productinformatie en zijn gratis te downloaden door installateurs, adviseurs, groothandels, onderhoudsdiensten en OEM-partners.


Wat is BIM?

BIM is de afkorting voor Building Information Model en staat voor een integrale aanpak van bouwprojecten en het design en presentatie daarvan in één virtueel gebouwmodel, inclusief alle gerelateerde informatie, zoals tekeningen, berekeningen, bestekken, materiaallijsten en planning. BIM zal ook in het beheer van een gebouw een belangrijke rol spelen. De Revit-families en 3D-componenten bevatten alle informatie die nodig is om zowel in een generiek als specifiek model de gewenste representatie te kunnen geven en systeemberekeningen te kunnen uitvoeren.


Actuele data

De elementen bevatten een symbolische, een maatvaste en een 3D-weergave en onze productcodes. Daarnaast geeft een link direct toegang tot de complete technische data en de pompgrafieken in de uitgebreide documentatie. Onze Revit families voldoen aan de EMCS standaard, die zoveel mogelijk de bestaande normen en richtlijnen van Autodesk (Autodesk Content Style Guide) en Nederlandse en Europese norminstellingen (bijvoorbeeld ETIM, VDI 3805, EN, BS) volgt. Deze standaard garandeert kwalitatief hoogwaardige en uniforme content voor de installatiesector in Europa en daarbuiten.


Zelf configureren

DP-Select: Pomp selectieprogramma

DP-select is het officiële pomp selectieprogramma van Duijvelaar Pompen waarmee u eenvoudig de juiste pomp voor uw toepassing kunt configureren. De tool voorziet u ook in gedetailleerde informatie over de pomp.


Het selectieprogramma is geschikt voor selectie van:

  • DPV verticale meertraps centrifugaalpompen
  • DPHM horizontale meertraps centrifugaalpompen
  • Parallel opgestelde pompen (b.v. drukverhogingsinstallaties)


De pomp kan op verschillende manieren worden geselecteerd:
  • Aan de hand van hydraulische gegevens Q, H
  • Een vervangend product selecteren via 'Compare'
  • Directe selectie middels pomptype

Download gratis in het download centrum




2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok