optimized_camping-3.jpg
Drinkwaterreservoirs en Reinwaterkelders

Drinkwaterreservoirs | Reinwaterkelders

Complete levering op maat

Een reinwaterkelder is een kostenefficiënte oplossing om piek- en dalmomenten voor drinkwatertoevoer op bijvoorbeeld vakantieparken of op bedrijventerreinen op te vangen. De hoge gevraagde capaciteit tijdens piek-verbruik-uren kan hoger zijn dan de capaciteit die het waterleverende bedrijf aanlevert, omdat de drukverhogingsinstallatie uit de buffer onttrekt.

Tijdens daluren wordt de buffer dan weer gevuld. Dit vullen kan met een relatief kleine capaciteit zodat de watermeter, met daar aan gekoppelde vastrecht-kosten, klein kan blijven en de investering van de kelder zich kan terugverdienen. Uiteraard zorgt een AF onderbrekingsinstallatie als onderdeel van de complete kelder dat de kwaliteit van het drinkwater wordt gewaarborgd.

Hoeveel kosten een reinwaterkelder u precies kan besparen, maken we u graag duidelijk door een berekening op maat. Duijvelaar Pompen levert namelijk het complete traject van opname, advies en realisatie. Ook als u de kosten wilt spreiden, kunnen wij gepaste oplossingen bieden
Technisch kunnen we nagenoeg alles realiseren. Onze projectendatabase bestaat onder andere uit:

  • Kelders met geïntegreerde technische ruimte
  • Kelders met losse technische ruimte
  • Gekoppelde kelders met losse technische ruimteTurn-key oplevering

DP verzorgt de begeleiding van het hele traject, vanaf ontwerp en offerte via Engineering en de productie & transport van het geheel, begeleiding van de plaatsing van de kelder, tot de afmontage en oplevering én in bedrijfstelling van de gehele installatie. Daarnaast hoort het controleren van de waterkwaliteit ook tot onze werkzaamheden.


Betrouwbare opvang van piekbelasting watertoevoer
door hoogwaardige drinkwaterreservoirs


Drinkwaterreservoirs op campings en vakantieparken

Meer dan 100 locaties in Nederland passen een drinkwaterreservoir van Duijvelaar toe om altijd voldoende waterdruk te leveren zonder hun vastrecht uit te breiden.

Inspelen op waterpiekmomenten

Vakantiegasten hebben thuis zo hun vaste gewoontes als het gaat om douchen, afwassen, het zwembadje vullen voor de kinderen en de tuin sproeien. Dat gedrag verandert, zodra ze op vakantie gaan. Voor de meeste gasten wordt het gebruik van water dan 'gratis'. Er is immers voor hun gevoel bij de boeking al voor betaald. Zo wordt er meer water gebruikt dan thuis. En dat gebeurt dagelijks met z'n allen tegelijk op ongeveer hetzelfde tijdstip. Dat noemen we waterpiekmomenten. Een waterpiekmoment kan een lagere waterdruk veroorzaken, wat ten koste gaat van de comfortabele ervaring van uw gast.

Leonie legt in deze video uit hoe wij dit toekomstbestendig kunnen oplossen


Oplossing op ieder formaat

Klein of groot, onze Engineers ontwerpen een oplossing op maat. Onze expertise omvat kelders met een geïntegreerde technische ruimte of grotere buffers door koppeling van meerdere reinwaterkelders, en een losse technische kelder.

Plaatsing van de kelder kan boven het maaiveld. De kelder wordt in dat geval afgedekt met een aarden terp, om hem aan het zicht te onttrekken en te integreren in de natuurlijke omgeving. De bedekking zorgt er daarnaast voor dat de kelder wordt geïsoleerd van opwarming, zodat het water koel blijft, en de kans op Legionella en andere bacteriegroei tot een minimum beperkt blijft.

Kelders kunnen in een speciale uitvoering ook geheel ondergronds geplaatst worden.

Volgens de laatste normen

Alle projecten worden opgeleverd volgens de strengste normen op het gebied van (drinkwater)veiligheid.

  • Alle drukverhogingsinstallaties en elektrische installatie zijn volledig gebouwd volgens de laatste normen van de NEN en de Waterwerkbladen van Vewin.
  • De wanden, naden en hoeken zijn afgewerkt volgens de eisen die in de Waterwerkbladen van Vewin staan beschreven.
  • De serviceorganisatie die de kelders installeert werkt volgens de VCA-normen.

Referenties

Duijvelaar Pompen heeft al voor veel verschillende parken en bedrijven een passende oplossing op maat ontworpen en geleverd:

Julianahoeve, Zeeland

3 gekoppelde kelders t.b.v. drinkwatervoorziening camping en recreatiepark.


Jachthaven Bruinisse, Zeeland

Drinkwaterstation passantenhavenEemshaven

Drinkwaterpompstation

Camping De Berenkuil, Drenthe

Reinwaterkelder t.b.v. de drinkwatervoorziening camping

Lees meer over dit project, van ontwerp tot in bedrijf stellen
2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok