optimized_premium-line.jpg
Hydro-Unit Premium Line drukverhogingsinstallatie
Hydro-Unit Premium Line
Hydro-Unit Single Line
Hydro-Unit Cube drukverhogingsinstallatie

De standaard voor veilig drinkwatertransport


"Een hoogwaardige RVS basis geperfectioneerd door 66 jaar ervaring"


Als het gaat om water en de kwaliteit daarvan in uw gebouw of proces, laten we al meer dan 66 jaar niets aan het toeval over.

Ieder detail van onze installaties, van RVS pomponderdeel tot aan het leidingwerk en de besturing, is door ons ontwikkeld op basis van jarenlange praktijkervaring.

Bekijk waar deze installatie wordt gemaakt


Hydro-Unit Premium Line

Deze reeks installaties met 2 tot 4 pompen is de standaard voor drinkwatervoorziening in gebouwen. Ontwikkeld voor legionellaveiligheid en met veel opties en keuzes om te kunnen configureren naar de perfecte samenstelling voor efficiënte drukverhoging in de meest uiteenlopende toepassingen.


Doordacht ontwerp

Technische features die het verschil maken


Met praktijkervaring uit vele duizenden gebouwen in Nederland; de kennis en flexibiliteit binnen onze fabriek en de uiteenlopende belangen van onze klanten als basis voor innovatie, ontwikkelen onze engineers slimme technische eigenschappen waarmee we het verschil kunnen maken:


 • Spiegelbare verzamelleidingen voor meer flexibiliteit op locatie.
 • Easy fit aansluitingen voor eenvoudig en spanningsloos monteren.
 • 100% doorstromende componenten, maakt installatie legionellaveilig.
 • Slimme besturing DP-Control; bediening via App
 • BlueLink communicatiemodule voor 24/7 doormelden van storingen. • Max capaciteit: 88 m3/h
 • Max. pompdruk: 15 bar (optioneel 24 bar)
 • Omgevingstemperatuur: +4 - +40 °C
 • Temperatuur medium: +1 - +60 °C,
  (optioneel tot 90 °C, zonder WRAS)


Download documentatie


> Download meer documentatie in het download centrum
> Download tekeningen & bestekteksten
> Contact met onze adviseurs

Flexibiliteit bij monteren en repareren

Gemak en betrouwbaarheid staan bij montage en service centraal, zowel voor de gebruiker als voor de installateur.


Pomp vervangen zonder het water eraf te halen

Om het inspecteren en uitwisselen van pompen zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben we gekozen om te werken met eenvoudig te stellen appendages. Daarnaast is de installatie zo ontworpen dat deze gewoon functioneert als er 1 pomp wordt vervangen. Zo heeft u altijd de beschikking tot water in uw gebouw.

Spiegelbare leidingen

De verzamelleidingen zijn aan één zijde zo kort mogelijk ontworpen om legionellavorming tegen te gaan. Om toch op locatie de aansluiting links of rechts te kunnen kiezen, is het eenvoudig gemaakt om de verzamelleiding ter plekke te 'spiegelen'.

'Easy-fit' aansluitingen

De verstelbare 'Easy-fit' aansluitingen maken het uitlijnen makkelijk. Door een o-ring afdichting is de aansluiting over de gehele lengte van het schroefdraad te stellen om het leidingwerk eenvoudig en snel op maat te maken.


Gezond drinkwater

100% Doorstromend; legionellaveilig

De Premium Line is legionella-veilig ontworpen. Legionella uitgroei kan namelijk ontstaan in verkeerd ontworpen drukverhogingsinstallaties, als water onvoldoende ververst wordt op kwetsbare punten. In dit stilstaande 'dode water' kan zich biofilm ontwikkelen, wat een ideale voedingsbodem is voor de legionellabacterie. Het unieke ontwerp van de Premium Line is daarom 100% doorstromend:


 • Geen dode leidingdelen
 • Extreem kort eindstuk RVS verzamelleiding (af-fabriek gelast)
 • Drukvat met speciaal T-stuk
 • Aangepaste aansluitpunten van sensoren
 • Speciale afsluiters met doorstroomkogel

Volgens Nederlandse én Europese drinkwaterwet en richtlijnen

Alle toegepaste onderdelen hebben een drinkwaterkeurmerk en zijn samengebouwd als installatie gecertificeerd volgens de NEN1006, WRAS en ACS normen.

Ook in onze productie werken we met strikte veiligheidseisen en wordt de veiligheid van het testwater geborgd door zuivering, constante verversing en regelmatige steekproeven.

100% doorstromende leidingen van de hydrofoor; Legionellaveilig Water wordt geforceerd door het drukvat geleid,waardoor verversing is gegarandeerd

Afsluiters met doorstroomkogel, geen stilstaand water in de kamer van de afsluiter
Extreem kort eindstuk RVS verzamelleiding,af-fabriek gelast


Meer over legionella en het beheer van drinkwaterkwaliteit

Zuinig en duurzaam


Alle Hydro-Unit Premium Line installaties voldoen door de optelsom van het uitgedachte ontwerp en efficiënte pompen en componenten aan de strengste normen voor drukverhogingsinstallaties.

Efficient ontwerp

We voeren pompen standaard uit met zuinige motoren en produceren installaties met geavanceerde toerenregeling om de efficiency verder te verhogen. In iedere uitvoering zorgen vergrote doorstroomdiameters van de leidingen en appendages voor minimale weerstand. Maar de grootste efficiencywinst is te behalen met een advies op maat over de aansturing van de pompen.

Geavanceerde aansturing

Soms is de meest eenvoudige uitvoering zonder toerenregeling (vast toerental) voldoende, maar wanneer eisen worden gesteld aan energiezuinigheid, comfort en extra besturingsopties, biedt de Premium Line range door de slimme DP-Control besturing alle flexibiliteit om de installatie volledig volgens klantspecificatie in te stellen.

Uiteindelijk is het de combinatie van de aanschafkosten, het gebruikspatroon, motor efficiency en besturing die de beste keuze oplevert. Onze experts brengen de randvoorwaarden van de gebruiker nauwkeurig in kaart en baseren hun advies op ruim 65 jaar ervaring. Geen (over-gedimensioneerde) installatie uit voorraad, maar Nederlands maatwerk met snelle levertijden.
Praktijkcijfers

Met de 'rekenkundige' theorie in het achterhoofd, is de vraag hoeveel de verschillende varianten mogelijk kunnen besparen op energiekosten. Daarvoor hebben we een DOL, een VFD en een VFD IE5 installatie in een appartementencomplex toegepast en het energieverbruik gemeten:

Open de matrix met Eigenschappen Besturing

Invloed van de besturing en motorefficiency
op energie-gebruikIn deze infographic is zichtbaar hoe de keuze van de besturing het verbruik in kWh en motorefficiency beïnvloedt.


"Invloed van besturing en motorefficiency op energie-gebruik"


Hergebruik waterdruk met HR

De DOL (aan/uit) uitvoeringen van de Premium Line zijn optioneel uit te voeren met een 100 of 200 liter drukvat (een membraanexpansievat). Hiermee kan de 'overbodige' druk die pompen in een DOL installatie soms leveren (bijvoorbeeld tijdens het verplichte nadraaien), als 'energie' worden opgeslagen in het vat en weer worden benut bij de eerstvolgende afname. De pompen draaien daarbij altijd rond het optimale bedrijfspunt, wat een heel gunstig effect heeft op het energieverbruik.

Ten opzichte van een toerengeregeld systeem kan de besparing al oplopen tot 40%, vergeleken met een traditioneel DOL systeem zelfs tot 60%.

Het materiaal dat wordt gebruikt in drukvaten is duurzaam, geurvrij en volledig drinkwaterveilig. Om stilstaand water, en dus risico op legionella-besmetting, te voorkomen, zijn de vaten 100% doorstromend opgesteld. Een membraambreukdetectie en de optionele ruimte-temperatuur sensor maken de controle compleet.

Flexibele samenstelling en levertijden


'Maatwerk leveren binnen 24 uur, geen probleem'

Deze reeks installaties biedt oneindig veel uitvoeringen om aan de specificaties van uw project te voldoen.

Onze uitgebreide ervaring en de directe lijnen naar ontwikkel-en productieafdelingen, leveren naast maatwerk ook ongekende flexibiliteit op om in te spelen op extreme uitdagingen in levertijd of specificatie.


Ga naar de pagina 'Gemaakt voor de applicatie

Toepassingen

Ruim de helft van alle hoogbouw in Nederland vertrouwt op installaties en ondersteuning van Duijvelaar Pompen

Gestapelde woningbouw | Ziekenhuizen | Hotels | Industrie

Matrix besturing

Matrix besturing

Meer informatie over de functionaliteiten van de besturingen vindt u in deze matrix


2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok