Wij ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden pompen en pompinstallaties vanuit 1 locatie in Alphen aan den Rijn. Afdeling logistiek zorgt ervoor dat het hele logistieke proces rondom het produceren en de assemblage van de producten; van ontvangst en aanvoer van de grondstoffen, bevoorrading van werkstations tot het verzenden van de eindproducten, op rolletjes loopt.

Om de taken op de afdeling te coördineren en te zorgen dat knelpunten tijdig worden gesignaleerd en opgelost zoeken we een sociale, proactieve collega met een sterk probleemoplossend vermogen die zich thuis voelt in een veelzijdige, moderne productieomgeving.


WERKEN ALS EERSTE MEDEWERKER LOGISTIEK


In onze fabriek wordt RVS plaatmateriaal omgevormd tot hoogwaardige pomponderdelen die we samenbouwen tot pompen en installaties op klantspecificatie. Een optimaal logistiek proces is daarin essentieel.
"Met jouw inzicht en enthousiasme weet je door sturing en samenwerking het maximale te halen uit mensen en logistieke processen."
Als 1 e medewerker logistiek zorg je dat alle taken die binnen jouw discipline vallen op rolletjes verlopen. Je verdeelt taken, signaleert knelpunten, coördineert pragmatische oplossingen en anticipeert samen met je collega's flexibel op veranderingen in de planning. Daarnaast werk je zelf ook actief mee in de processen en kom je met voorstellen om logistieke processen verder te verbeteren.


Op 16.000 m 2 worden hier dagelijks tientallen pompen en installaties op klantspecificatie geproduceerd. Ons fabricageproces is op te delen in drie stappen. In de onderdelenproductie produceren we uit RVS plaatmateriaal diverse pomponderdelen. In het tweede deel bouwen we deze onderdelen samen tot een pomp op klantspecificatie en in de unitbouw kan deze pomp in een drukverhoger met nog andere pompen in serie worden geplaatst en worden voorzien van een besturingskast met aansturing.


Verantwoordelijk voor je eigen discipline

Medewerkers van het team logistiek vind je door het hele bedrijf, de afdeling is dan ook verdeeld in verschillende disciplines; ontvangst & opslag van goederen, orderpicken, intern transport en voorraadbeheer. Je bent onderdeel van een klein team van medewerkers en als eerste medewerker ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van dit team. Binnen jouw discipline ben je primair sturend in de activiteiten en daarnaast werk je zelf mee in het uitvoeren van de taken.


Het hele logistieke proces wordt digitaal aangestuurd

Om te zorgen dat de logistiek processen zo efficiënt mogelijk verlopen worden alle activiteiten aangestuurd door een Warehouse Management Systeem (WMS). Dit systeem registreert alle logistieke bewegingen en stuurt de verschillende taken aan op de productievolgorde. Zo wordt een pick-taak pas vrijgegeven op het moment dat er voorraad is en het assemblageproces bijna start.

Ondanks deze automatisering hebben we ook gewoon mensen nodig die met hun gezonde verstand en ervaring alles in goede banen leiden en op tijd kunnen bijsturen als dat nodig is. Daarvoor maken we o.a. gebruik van Shopfloor Management. Je overlegt dagelijks kort met je eigen subafdeling over de planning, eventuele knelpunten, stagnaties of situaties om te verbeteren. Jij zorgt voor verdeling van de taken, overlegt en coördineert oplossingen, motiveert en ondersteunt je team en helpt ook zelf mee in de uitvoering van de operationele activiteiten op de afdeling.


Sturen op verbetering

Shopfloor Management is ook een manier om te sturen op verbeteringen op langere termijn. Juist omdat je op veel verschillende afdelingen komt en met veel collega's samenwerkt, spelen jij en je collega's vaak een belangrijke rol in het aandragen van verbetervoorstellen.

Wat biedt deze functie jou?

 • In onze fabriek zijn veel verschillende logistieke processen die allemaal met elkaar in verbinding staan. Je maakt dan ook kennis met veel verschillende werkzaamheden en collega's.
 • De verantwoordelijkheid om met jouw ideeën sturing te geven aan oplossing van knelpunten, verbeteren van werkprocessen en het ontwikkelen van de organisatie.
 • Een goede balans tussen coördinerende en uitvoerende taken
 • Een positieve, collegiale werksfeer waarin we elkaar helpen en samen zorgen voor het behalen van de doelstellingen.
 • Je krijgt de ruimte om cursussen te volgen en je kennis uit te breiden, waardoor je jezelf verder kunt ontwikkelen binnen het bedrijf.
 • Een aantrekkelijk pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat vragen wij voor deze functie?

 • Je hebt een brede kennis van logistieke goederenstromen, voelt je thuis in geautomatiseerde productieprocessen, werkt op MBO-niveau en haalt energie uit het aansturen van mensen.
 • Om kwaliteit en voortgang van de processen in de fabriek te borgen is het behalen van de planning essentieel. Je zorgt dat de kwaliteit, levertijd en productiviteit binnen jouw discipline altijd klopt.
 • Je bent flexibel, sociaal en sterk in het snel bedenken, coördineren en plannen van operationele oplossingen. Zowel binnen de afdeling als in samenwerking met andere afdelingen.
 • Alle onderlinge communicatie en werkinstructies zijn in het Nederlands. Voor de kwaliteit van je werk is het belangrijk dat je goed Nederlands spreekt en schrijft.
 • Je vindt het leuk om zowel zelfstandig als in een team te werken, bent flexibel en werkt nauwkeurig.
 • Omdat wij werken met een Warehouse Management Systeem is het fijn als je daar al ervaring mee hebt en weet hoe je met computers (Word, Excel, Oracle) moet omgaan.
 • Om ergonomisch te werken, maken we gebruik van transportmiddelen (pompwagen, hef- en reachtruck). Jij weet hoe je daar veilig mee kunt werken.


Wil je meer informatie over de functie?

Neem dan contact op met:

Anton van der Weijden
Human Resources | t (0172) 48 8427 | hr@dp.nl

solliciteer als medewerker logistiek2022 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok