optimized_keizersgracht-amsterdan-3200x1000-72dpi-2.jpg
Hydro-Unit Cube drukverhogingsinstallatie
Hydro-Unit Utility Line drukverhogingsinstallatie
Hydro-Unit Single Line drukverhogingsinstallatie
Hydro-Unit Premium Line drukverhogingsinstallatie

De professionele 1-pomps drukverhogingsinstallatie met drinkwaterkeur


"Een hoogwaardige RVS basis geperfectioneerd door 65 jaar ervaring"Als het gaat om water en de kwaliteit daarvan in uw gebouw of proces, laten we al meer dan 60 jaar niets aan het toeval over. Ieder detail van onze installaties, van de RVS pomp tot aan de uitvoering van het leidingwerk en de besturing, is door ons ontworpen en gemaakt aan de hand van jarenlange praktijkervaring en draagt bij aan maximaal rendement & comfort voor zowel de eindgebruiker als de installateur.

Bekijk waar deze installatie wordt gemaaktHydro-Unit Single Line

De Hydro-Unit Single Line is een hoogwaardige reeks 1-pomps drukverhogingsinstallaties met een brede toepassing. De kleinere uitvoeringen zijn zeer compact en betaalbaar en zijn daardoor bijzonder geschikt voor drinkwatertransport in individuele woningen, sportcomplexen en licht industriële toepassingen. De installaties met hogere druk of meer capaciteit zien we vooral terug in industriële toepassingen, schepen of als jockeypomp.


Doordacht ontwerp

Met praktijkervaring uit vele duizenden gebouwen in Nederland; de kennis en flexibiliteit binnen onze fabriek en de uiteenlopende belangen van onze klanten als basis voor innovatie, ontwikkelen onze engineers slimme technische eigenschappen waarmee we het verschil kunnen maken:


 • Easy fit aansluitingen voor eenvoudig en spanningsloos monteren
 • 100% doorstromende componenten, maakt installatie legionellaveilig
 • BlueLink communicatiemodule voor 24/7 doormelden van storingen


5e30bf87379a7cd03dbeb06707552cab.jpg


 • Max capaciteit: 76 m3/h
 • Max. pompdruk: 15 bar (optioneel tot 24 bar)
 • Omgevingstemperatuur: +4 - 40 ˚C
 • Temperatuur medium: +1 ˚C tot +60 ˚C (opt. tot 90 ˚C zonder WRAS)


Download documentatie

> Download meer documentatie in het download centrum
> Contact met onze adviseurs


Eenvoudig de seal en keerklep vervangen

Zowel de seal als de keerklep kunnen worden geïnspecteerd of vervangen zonder de pomp te demonteren.

Flexibiliteit bij monteren en repareren

Gemak en betrouwbaarheid staan bij montage en service centraal, zowel voor de gebruiker als voor de installateur.
<

'Easy-fit' aansluitingen

De verstelbare 'Easy-fit' aansluitingen maken het uitlijnen makkelijk. Door een o-ring afdichting is de aansluiting over de gehele lengte van het schroefdraad te stellen om het leidingwerk eenvoudig en snel op maat te maken.


Gezond drinkwater

100% Doorstromend; legionellaveilig

De Single Line is legionella-veilig ontworpen. Legionella uitgroei kan namelijk ontstaan in verkeerd ontworpen drukverhogingsinstallaties, als water onvoldoende ververst wordt op kwetsbare punten. In dit stilstaande 'dode water' kan zich biofilm ontwikkelen, wat een ideale voedingsbodem is voor de legionellabacterie. De componenten van de Single Line zijn daarom 100% legionellaveilig:

 • Geen dode leidingdelen
 • Drukvat met speciaal T-stuk
 • Aangepaste aansluitpunten van sensoren
 • Speciale afsluiter met doorstroomkogel

Volgens Nederlandse én Europese drinkwaterwet en richtlijnen

Alle toegepaste onderdelen hebben een drinkwaterkeurmerk en zijn samengebouwd als installatie gecertificeerd volgens de NEN1006, Wras en Acs normen. Ook in onze productie werken we met strikte veiligheidseisen en wordt de veiligheid van het testwater geborgd door zuivering, constante verversing en regelmatige steekproeven.
100% doorstromende leidingen van de hydrofoor; Legionellaveilig
Water wordt geforceerd door het drukvat geleid, waardoor verversing is gegarandeerd.
Afsluiter met doorstroomkogel, geen stilstaand water in de kamer van de afsluiter.
Meer over legionella en het beheer van drinkwaterkwaliteit


Zuinig en duurzaam

De hydraulische efficiency van onze pompen behoort wereldwijd tot de top. Ieder detail wordt blijvend geoptimaliseerd om de laatste 10de % efficiencywinst te behalen. En dat geldt ook voor onze installaties, die door de optelsom van efficiënte componenten en het uitgedachte ontwerp vooruitlopen op de EU EEI Norm 2020.

We voeren pompen standaard uit met zuinige, maar produceren net zo makkelijk installaties met geavanceerde toerenregeling om de efficiency verder te verhogen. In iedere uitvoering zorgen vergrote doorstroomdiameters in de appendages voor minimale weerstand.

Misschien wel de grootste winst in efficiency is te maken met de juiste berekening van de installatie. Onze experts brengen de randvoorwaarden van de gebruiker nauwkeurig in kaart en baseren hun advies op ruim 65 jaar ervaring. Geen (over-gedimensioneerde) installatie uit voorraad, maar Nederlands maatwerk met snelle levertijden.

Uiteindelijk is het de combinatie van de aanschafkosten, het gebruikspatroon, motor efficiency en besturing die de beste keuze oplevert. Onze experts brengen de randvoorwaarden van de gebruiker nauwkeurig in kaart en baseren hun advies op ruim 65 jaar ervaring.Geen (over-gedimensioneerde) installatie uit voorraad, maar Nederlands maatwerk met snelle levertijden.


Klik voor weergave "Invloed van besturing en motorefficiency op energie-gebruik"

"Maximaal rendement als resultaat van synergie tussen techniek en ervaring."
Toepassingen

Woningen | Sportcomplexen | Scholen | Grachtenpanden | Industrie | WasstratenHydro-Unit Eco

"De kleinste volwaardige drukverhogingsinstallatie met drinkwaterkeurmerk"


Professionele extra waterdruk hoeft niet ingewikkeld en duur te zijn. De Eco Line is de versimpelde variant van de Single Line drukverhogingsinstallaties en kan eenvoudig tussen het leidingwerk worden geïnstalleerd op een locatie naar keuze. Door de kleine omvang en geïntegreerde besturing in de stekker wordt deze variant vaak toegepast in particuliere woonhuizen of andere kleine toepassingen waarbij constante waterdruk bij wisselende afname nodig is.

Door de slimme aansturing functioneert de Hydro-Unit Eco altijd optimaal in het werkgebied bij een bepaalde vraag naar water. Een nauwkeurige inregeling bespaart energie én belasting van de pomp, waardoor deze nog stiller en langer probleemloos zijn werk doet. De 1-pomps drukverhogingsinstallatie is gebouwd zoals omschreven in de waterwerkbladen van VEWIN).

Matrix besturing

Matrix besturing

Meer informatie over de functionaliteiten van de besturingen vindt u in deze matrix


2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok