optimized_banner-utility-proceswater.jpg
Hydro-Unit Utility Line
Hydro-Unit Single Line
Hydro-Unit Premium Line

Veelzijdige krachtpatser voor toepassingen die vragen om geavanceerde aansturing


"Een hoogwaardige RVS basis geperfectioneerd door 65 jaar ervaring"


Als het gaat om water en de kwaliteit daarvan in uw gebouw of proces, laten we al meer dan 60 jaar niets aan het toeval over.

Ieder detail van onze installaties, van de RVS pomp tot aan de uitvoering van het leidingwerk en de besturing, is door ons ontworpen en gemaakt aan de hand van jarenlange praktijkervaring en draagt bij aan maximaal rendement & comfort voor zowel de eindgebruiker als de installateur.

Bekijk waar deze installatie wordt gemaakt


Hydro-Unit Utility Line

De drukverhogingsinstallaties uit de Utility Line zijn, met een maximum van 6 pompen en een bereik van maximaal 960 m3h, de grootste krachtpatsers uit het assortiment drukverhogingsinstallaties voor drinkwater of licht agressieve vloeistoffen. Zij bieden uitkomst in applicaties die vragen om veel capaciteit of opvoerhoogte en waarin bedrijfszekerheid gegarandeerd moet zijn.

Wereldwijd bouwen vele ziekenhuizen, luxueuze hotels, fabrieken en complete steden voor hun (drink)watertransport op deze maatwerk RVS installaties.


Doordacht ontwerp

Technische features die het verschil maken


Met praktijkervaring uit vele duizenden gebouwen in Nederland; de kennis en flexibiliteit binnen onze fabriek en de uiteenlopende belangen van onze klanten als basis voor innovatie, ontwikkelen onze engineers slimme technische eigenschappen waarmee we het verschil kunnen maken:


 • Spiegelbare verzamelleidingen voor meer flexibiliteit op locatie.
 • Easy fit aansluitingen voor eenvoudig en spanningsloos monteren.
 • 100% doorstromende componenten, maakt installatie legionellaveilig.
 • BlueLink communicatiemodule voor 24/7 doormeldingen van storingen. • Max capaciteit: 960 m3h
 • Max. pompdruk: 15 bar (optioneel 24 bar)
 • Omgevingstemperatuur: +4 - +40 °C
 • Temperatuur medium: +1 - +60 °C,
  (optioneel tot 90 °C, zonder WRAS)

Download documentatie


> Download meer documentatie in het download centrum
> Download tekeningen & bestekteksten
> Contact met onze adviseurs

Flexibiliteit bij monteren en repareren

Gemak en betrouwbaarheid staan bij montage en service centraal, zowel voor de gebruiker als voor de installateur.

Pomp en keerklep vervangen zonder het water eraf te halen

Zowel de keerklep als de pomp kunnen worden geïnspecteerd of vervangen zonder de watervoorziening van het gebouw te onderbreken

Spiegelbare leidingen

De verzamelleidingen zijn aan één zijde zo kort mogelijk ontworpen om legionellavorming tegen te gaan. Om toch op locatie de aansluiting links of rechts te kunnen kiezen, is het eenvoudig gemaakt om de verzamelleiding ter plekke te 'spiegelen'.

Bij geflensde installaties zijn de leidingen wel zo kort mogelijk ontworpen, maar is het spiegelen niet van toepassing.

'Easy-fit' aansluitingen

De verstelbare 'Easy-fit' fittingen maken het uitlijnen makkelijk. Installaties met schroefdraad hebben een 'easy-fit keerklep' en geflensde units worden uitgevoerd met een 'flex-flange' die door een stelbare ring snel op maat te stellen is.


Gezond drinkwater

100% Doorstromend; legionellaveilig

De Utility Line is legionella-veilig ontworpen. Legionella uitgroei kan namelijk ontstaan in verkeerd ontworpen drukverhogingsinstallaties, als water onvoldoende ververst wordt op kwetsbare punten. In dit stilstaande 'dode water' kan zich biofilm ontwikkelen, wat een ideale voedingsbodem is voor de legionellabacterie. Het unieke ontwerp van de Utility Line is daarom 100% legionellaveilig*:


 • Geen dode leidingdelen
 • Extreem kort eindstuk RVS verzamelleiding (af-fabriek gelast)
 • Drukvat met speciaal T-stuk
 • Aangepaste aansluitpunten van sensoren
 • Speciale afsluiters met doorstroomkogel

* vanaf DPV40 optioneel

Volgens Nederlandse én Europese drinkwaterwet en richtlijnen

Alle toegepaste onderdelen hebben een drinkwaterkeurmerk en zijn samengebouwd als installatie gecertificeerd volgens de NEN1006, Wras en Acs normen. Ook in onze productie werken we met strikte veiligheidseisen en wordt de veiligheid van het testwater geborgd door zuivering, constante verversing en regelmatige steekproeven.

100% doorstromende leidingen van de hydrofoor; Legionellaveilig Water wordt geforceerd door het drukvat geleid,waardoor verversing is gegarandeerd

Afsluiters met doorstroomkogel, geen stilstaand water in de kamer van de afsluiter
Extreem kort eindstuk RVS verzamelleiding,af-fabriek gelast.*


Meer over legionella en het beheer van drinkwaterkwaliteit

Zuinig en duurzaam

Alle Hydro-Unit Utility Line installaties lopen door de optelsom van het uitgedachte ontwerp en efficiënte pompen en componenten, vooruit op de EU EEI Norm 2020.

We voeren pompen standaard uit met zuinige IE3 motoren, maar produceren net zo makkelijk installaties die voldoen aan de IE5 normen om de efficiency verder te verhogen. In iedere uitvoering zorgen vergrote doorstroomdiameters in de leidingen en appendages voor minimale weerstand. Maar misschien wel de grootste efficiencywinst is te behalen met een advies op maat over de aansturing van de pompen.

Soms is de meest eenvoudige uitvoering zonder toerenregeling (vast toerental) voldoende, maar wanneer eisen worden gesteld aan energiezuinigheid, comfort en extra besturingsopties, biedt de de Utility Line uitgebreide mogelijkheden om de installatie exact aan de applicatie en klantwensen te laten aansluiten.

Uiteindelijk is het de combinatie van de aanschafkosten, het gebruikspatroon, motor efficiency en besturing die de beste keuze oplevert. Onze specialisten rekenen het u graag voor.

Klik voor weergave “Invloed van besturing en motorefficiency op energie-gebruik"


Praktijkcijfers

Met de 'rekenkundige' theorie in het achterhoofd, is de vraag hoeveel de verschillende varianten mogelijk kunnen besparen op energiekosten. Daarvoor hebben we een DOL, een VFD en een VFD IE5 installatie in een appartementencomplex toegepast en het energieverbruik gemeten:


Open de matrix met Eigenschappen Besturing


Integratie in GBS

De Utility lijn wordt aangestuurd door de in eigen huis ontwikkelde Megacontrol pompbesturingseenheid. Deze intelligente besturing regelt zeer nauwkeurig en kan de installatie eenvoudig integreren in een nieuw of bestaand Gebouw Beheer Systeem.De control unit is optioneel uitleesbaar via Modbus of Profibus en voorziet in: De Utility Line drukverhogers kunnen eenvoudig worden beheerd via het GBS

 • Systeemdruk
 • Pompstatus
 • Actuele systeem-/pompbelasting
 • Toevoerdruk
 • Omgevingstemperatuur (optie)
 • Actuele storingen
 • Storing historieHergebruik waterdruk met HR

Energiebesparing tot 60%

De DOL (aan/uit) uitvoeringen van de Premium Line zijn optioneel uit te voeren met een 100 of 200 liter drukvat (een membraanexpansievat). Hiermee kan de 'overbodige' druk die pompen in een DOL installatie soms leveren (bijvoorbeeld tijdens het verplichte nadraaien), als 'energie' worden opgeslagen in het vat en weer worden benut bij de eerstvolgende afname. De pompen draaien daarbij altijd rond het optimale bedrijfspunt, wat een heel gunstig effect heeft op het energieverbruik. Ten opzichte van een toerengeregeld systeem kan de besparing al oplopen tot 40%, vergeleken met een traditioneel DOL systeem zelfs tot 60%.

Het materiaal dat wordt gebruikt in drukvaten is duurzaam, geurvrij en volledig drinkwaterveilig. Om stilstaand water, en dus risico op legionella-besmetting, te voorkomen, zijn de vaten 100% doorstromend opgesteld. Een membraambreukdetectie en de optionele ruimte-temperatuur sensor maken de controle compleet.Flexibele samenstelling en levertijden

Deze reeks installaties biedt oneindig veel uitvoeringen om aan de specificaties van uw project te voldoen.


Onze uitgebreide ervaring en de directe lijnen naar ontwikkel-en productieafdelingen, leveren naast maatwerk ook ongekende flexibiliteit op om in te spelen op extreme uitdagingen in levertijd of specificatie.

Toepassingen

Ruim de helft van alle hoogbouw in Nederland vertrouwt op installaties en ondersteuning van Duijvelaar Pompen.

Gestapelde woningbouw | Ziekenhuizen | Hotels | Industrie | Utiliteit | Nutsbedrijven


2021 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok