optimized_banner-utility-proceswater.jpg
Hydro-Unit Utility Line
Hydro-Unit Single Line
Hydro-Unit Premium Line

Veelzijdige krachtpatser voor toepassingen die vragen om geavanceerde aansturing


Als het gaat om water en de kwaliteit daarvan in uw gebouw of proces, laten we al meer dan 66 jaar niets aan het toeval over.

Ieder detail van onze installaties, van RVS pomponderdeel tot het leidingwerk en de besturing, is door ons ontwikkeld en gemaakt op basis van jarenlange praktijkervaring.

Bekijk waar deze installatie wordt gemaakt


Hydro-Unit Utility Line

De drukverhogingsinstallaties uit de Utility Line zijn, met een maximum van 6 pompen en een bereik van maximaal 840 m3/h, de grootste krachtpatsers uit het assortiment drukverhogingsinstallaties voor drinkwater of licht agressieve vloeistoffen. Zij bieden uitkomst in applicaties die vragen om veel capaciteit of maatwerk eisen op gebied van besturing.Doordacht ontwerp

Technische features die het verschil maken


Met praktijkervaring uit vele duizenden gebouwen in Nederland; de kennis en flexibiliteit binnen onze fabriek en de uiteenlopende belangen van onze klanten als basis voor innovatie, ontwikkelen onze engineers slimme technische eigenschappen waarmee we het verschil kunnen maken:


 • Spiegelbare verzamelleidingen voor meer flexibiliteit op locatie.
 • Easy fit aansluitingen voor eenvoudig en spanningsloos monteren.
 • 100% doorstromende componenten, maakt installatie legionellaveilig.
 • Slimme besturing DP-Control; bediening via App
 • BlueLink communicatiemodule voor 24/7 doormeldingen van storingen.

"Een hoogwaardige RVS basis geperfectioneerd door 66 jaar ervaring"


 • Max capaciteit: 960 m3h
 • Max. pompdruk: 15 bar (optioneel 24 bar)
 • Omgevingstemperatuur: +4 - +40 °C
 • Temperatuur medium: +1 - +60 °C,
  (optioneel tot 90 °C, zonder WRAS)


Download documentatie


> Download meer documentatie in het download centrum
> Download tekeningen & bestekteksten
> Contact met onze adviseurs

Flexibiliteit bij monteren en repareren

Gemak en betrouwbaarheid staan bij montage en service centraal, zowel voor de gebruiker als voor de installateur.


Pomp vervangen zonder het water eraf te halen

Om het inspecteren en uitwisselen van pompen zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben we gekozen om te werken met eenvoudig te stellen appendages. Daarnaast is de installatie zo ontworpen dat deze gewoon functioneert als er 1 pomp wordt vervangen. Zo heeft u altijd de beschikking tot water in uw gebouw.

Spiegelbare leidingen

De verzamelleidingen zijn aan één zijde zo kort mogelijk ontworpen om legionellavorming tegen te gaan. Om toch op locatie de aansluiting links of rechts te kunnen kiezen, is het eenvoudig gemaakt om de verzamelleiding ter plekke te 'spiegelen'.

Bij geflensde installaties zijn de leidingen wel zo kort mogelijk ontworpen, maar is het spiegelen niet van toepassing.

'Easy-fit' aansluitingen

De verstelbare 'Easy-fit' aansluitingen maken het uitlijnen makkelijk. Door een o-ring afdichting is de aansluiting over de gehele lengte van het schroefdraad te stellen om het leidingwerk eenvoudig en snel op maat te maken.


Gezond drinkwater

100% Doorstromend; legionellaveilig

De Utility Line is legionella-veilig ontworpen. Legionella uitgroei kan namelijk ontstaan in verkeerd ontworpen drukverhogingsinstallaties, als water onvoldoende ververst wordt op kwetsbare punten. In dit stilstaande 'dode water' kan zich biofilm ontwikkelen, wat een ideale voedingsbodem is voor de legionellabacterie. Het unieke ontwerp van de Utility Line is daarom 100% legionellaveilig*:


 • Geen dode leidingdelen
 • Extreem kort eindstuk RVS verzamelleiding (af-fabriek gelast)
 • Drukvat met speciaal T-stuk
 • Aangepaste aansluitpunten van sensoren
 • Speciale afsluiters met doorstroomkogel

* vanaf DPV40 optioneel

Volgens Nederlandse én Europese drinkwaterwet en richtlijnen

Alle toegepaste onderdelen hebben een drinkwaterkeurmerk en zijn samengebouwd als installatie gecertificeerd volgens de NEN1006, WRAS en ACS normen. Ook in onze productie werken we met strikte veiligheidseisen en wordt de veiligheid van het testwater geborgd door zuivering, constante verversing en regelmatige steekproeven.100% doorstromende leidingen van de hydrofoor; Legionellaveilig Water wordt geforceerd door het drukvat geleid, waardoor verversing is gegarandeerd

Afsluiters met doorstroomkogel, geen stilstaand water in de kamer van de afsluiter
Extreem kort eindstuk RVS verzamelleiding, af-fabriek gelast.*


Meer over legionella en het beheer van drinkwaterkwaliteit

Zuinig en duurzaam

Alle Hydro-Unit Utility Line installaties voldoen, door de optelsom van het uitgedachte ontwerp en efficiënte pompen en componenten, aan de strengste Europese EEI normen voor drukverhogingsinstallaties.

Efficiënt ontwerp

We voeren pompen standaard uit met zuinige motoren en produceren installaties met geavanceerde toerenregeling om de efficiency verder te verhogen. In iedere uitvoering zorgen vergrote doorstroomdiameters van de leidingen en appendages voor minimale weerstand. Maar de grootste efficiencywinst is te behalen met een advies op maat over de aansturing van de pompen.

Geavanceerde besturing

Soms is de meest eenvoudige uitvoering zonder toerenregeling (vast toerental) voldoende, maar wanneer eisen worden gesteld aan energiezuinigheid, comfort en extra besturingsopties, biedt de de Utility Line door de slimme DP-Control besturing alle flexibiliteit om de installatie exact aan de applicatie en klantwensen te laten aansluiten.

Uiteindelijk is het de combinatie van de aanschafkosten, het gebruikspatroon, motor efficiency en besturing die de beste keuze oplevert. Onze specialisten rekenen het u graag voor.

Klik voor weergave “Invloed van besturing en motorefficiency op energie-gebruik"Praktijkcijfers

Met de 'rekenkundige' theorie in het achterhoofd, is de vraag hoeveel de verschillende varianten mogelijk kunnen besparen op energiekosten. Daarvoor hebben we een DOL, een VFD en een VFD IE5 installatie in een appartementencomplex toegepast en het energieverbruik gemeten:


Open de matrix met Eigenschappen Besturing

Invloed van de besturing en motorefficiency
op energie-gebruikDeze infographic geeft aan hoe de keuze van de besturing het verbruik in kWh en motorefficiency beïnvloedt.


"Invloed van besturing en motorefficiency op energie-gebruik"

Flexibele samenstelling en levertijden


'Maatwerk leveren binnen 24 uur, geen probleem'

Deze reeks installaties biedt oneindig veel uitvoeringen om aan de specificaties van uw project te voldoen.

Onze uitgebreide ervaring en de directe lijnen naar ontwikkel- en productieafdelingen, leveren naast maatwerk ook ongekende flexibiliteit op om in te spelen op extreme uitdagingen in levertijd of specificatie.


Ga naar de pagina 'Gemaakt voor de applicatie

Integratie in Gebouw Beheer Systeem


De Utility Line wordt aangestuurd door de in eigen huis ontwikkelde DP-Control pompbesturingseenheid. Deze intelligente besturing regelt zeer nauwkeurig en kan de installatie eenvoudig integreren in een nieuw of bestaand Gebouw Beheer Systeem.


Lees meer over de DP-Control

De control unit is standaard uitleesbaar via Modbus of optioneel via Profibus en BACnet en voorziet in:

 • Systeemdruk
 • Pompstatus
 • Actuele systeem-/pompbelasting
 • Toevoerdruk
 • Omgevingstemperatuur (optie)
 • Actuele storingen
 • Storing historie

Toepassingen

Ruim de helft van alle hoogbouw in Nederland vertrouwt op installaties en ondersteuning van Duijvelaar Pompen.

Gestapelde woningbouw | Ziekenhuizen | Hotels | Industrie | Utiliteit | Nutsbedrijven


2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok