Bakkerij Hoogvliet als BIM-project voor Van Galen Klimaattechniek

Van Galen Klimaattechniek bestaat 45 jaar en heeft inmiddels zo'n 230 medewerkers. Acht daarvan zijn opgeleid tot BIM modelleur. Met veel ervaring in de utiliteit en als operatiekamer specialisten in universitaire ziekenhuizen, stond het Rotterdamse familiebedrijf voor een uitdaging: het verzorgen van de W-installaties van de nieuwe bakkerij van supermarktketen Hoogvliet.

Vanuit het complex met een bruto vloeroppervlak van 12.600 m², zullen straks maar liefst 63 supermarkten meerdere keren per dag van vers brood worden voorzien. In dit project zijn zowel de W- als E-installaties in Stabicad for Revit gemodelleerd en compleet in BIM uitgewerkt.

Het werken in BIM maakt het mogelijk om de korte doorlooptijd van het project te realiseren, zonder concessies te doen aan kwaliteit. Daarnaast is een compleet en accuraat BIM-model belangrijk om onderhoud en beheer efficiënt uit te voeren. In dit geval heeft Van Galen Klimaattechniek daar zelf direct profijt van omdat zij als uitvoerende partij óok het onderhoud en beheer mag uitvoeren.

Na praktijkvoorbeelden van grote BIM-projecten zoals het Hoogvliet project heerst het gevoel bij Van Galen Klimaattechniek dat er dankzij BIM uiteindelijk naar nul clashes in de bouw gegaan kan worden. "BIM is als een puber die denkt dat hij volwassen is. We geloven er zeker in, maar het zal de komende jaren verder ontwikkelen; zowel technisch als procesmatig met alle bouwpartners!"

"Zoals de Duijvelaar drukverhogings-installaties in MepContent staan, is prima verzorgd", volgens projectleider Siebe Lans. "De juiste installatie is snel gevonden, de 'componenten' zijn zodanig gemodelleerd dat ze geen onnodige ballast aan het BIM model toevoegen maar wel de essentiële specificaties bevatten om te integreren in het systeem én het onderhoud efficiënt uit te kunnen voeren".

Meer referenties


2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok