Madam Tussauds, Amsterdam

Hoge eisen aan waterkwaliteit

Met bijna 700.000 bezoekers per jaar, stelt Madame Tussauds hoge eisen aan de waterkwaliteit. Om de kans op legionellabesmetting te minimaliseren zochten zij contact met Duijvelaar Pompen om het drinkwatersysteem onder de loep te nemen. Door het opstellen en uitvoeren van een Hygiënplan is bovendien voldaan aan de wettelijke zorgplicht voor Legionella preventie.

Tijdens een Quick Scan ter plekke, werden alle potentiele besmettingsbronnen in kaart gebracht. Waarbij vooral gelet wordt op niet doorstromende (dode) leidingen en waterleidingen die dichtbij een warmtebron liggen (bijvoorbeeld de leiding van het CV systeem). Op basis van de bevindingen stelde een Technisch Adviseur van Duijvelaar Pompen, samen met de beheerder van het gebouw een drinkwater Hygiëneplan op.

Als onderdeel van dat plan zijn de dode leidingen afgetapt en werd het complete drinkwatersysteem grondig doorgespoeld en gedesinfecteerd. De keerkleppen zijn zorgvuldig gecontroleerd en waar nodig vervangen. Bovendien zijn de bestaande brandhaspels voorzien van speciale Legionella-veilige spuitventielen.

Ook is de bestaande drukverhogingsinstallatie vervangen door de Hydro-Unit Premium Line, een volledig doorstromende installatie waar stilstaand water geen kans krijgt.

Meer referenties


2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok