Olympic City Egypte

Egypte hoopt in 2036, als eerste Afrikaanse land, de Olympische spelen te mogen organiseren. In de voorbereiding daarop wordt een Olympic City gebouwd, met onder andere het grootste stadion van Afrika, dat plek biedt aan meer dan 90.000 toeschouwers.

In het hoofdstation voor de (drink)watervoorziening van de accommodaties speelt een bij DP gebouwde drukverhoger, die maar liefst 750m3 per uur kan leveren, een belangrijke rol. De installatie is uitgerust met 6 x 125m3 verticale RVS meertraps centrifugaalpompen, ieder voorzien van een 30kW motor met een eigen besturing op de pomp.


DP ontwerpt en bouwt natuurlijk regelmatig indrukwekkende drukverhogers, maar nog nooit groter dan dit exemplaar. De testinstallatie om de werking en prestaties van iedere gebouwde drukverhoger te controleren, is daarom recent volledig vernieuwd om deze capaciteiten aan te kunnen.


De grootste 6-pomps drukverhogingsinstallatie tot nu toe gebouwd in Alphen aan den Rijn.

Meer referenties


2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok