De Rokade, Groningen

In de wijk Corpus den Hoorn in Groningen werd eind 2007 De Rokade gebouwd: een lichte en slank ogende toren met 72 woningen en twee penthouses. De Rokade markeert de kruising van de Laan Corpus den Hoorn met de Sportlaan en is gelegen naast het verpleeg- en verzorgingstehuis Maartenshof. Het gebouw is niet als uitbreiding van Maartenshof ontworpen, maar is er door middel van een gang wel mee verbonden. Zodat bewoners, wanneer nodig, van zorg kunnen worden voorzien, zonder dat het gebouw zijn status als onafhankelijke woontoren verliest.

De toren van 21 verdiepingen is ontworpen door door architectenbureau Arons en Gelauff en heeft de vorm van een geometrisch perfect Grieks kruis. De appartementen zijn voorzien van luxe voorzieningen en hebben een prachtig uitzicht.

Ter vervanging van de 2 oude drukverhogingsinstallaties plaatste Duijvelaar Pompen er in 2019 een nieuwe 3-pomps Premium Line drukverhogingsinstallatie en houdt deze jaarlijks in goede conditie.

Meer referenties


2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok