Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik

In Hoorn is een uitgebreide collectie historische trams te bewonderen. Je kunt het museum bezoeken én je kunt meerijden op het spoortraject Hoorn-Medemblik uit 1887.
In Hoorn is ook een werkplaats gevestigd waar de historische trams worden onderhouden en gerestaureerd.

De instelling is al langere tijd bezig met de bouw en restauratie van een buffetwagen. In dit rijtuig wordt een keukentje ingebouwd zodat de reiziger onderweg kan worden voorzien van een hapje en een drankje.
De wens van de Museum Stoomtram was om water (t.b.v. een boiler of Qooker) vanuit een reservoir te kunnen leveren met voldoende druk. Een uitdaging hierbij was de kleine afgesloten (technische) ruimte waarin de installatie moest komen te staan. Het reservoir moest enerzijds voldoende capaciteit bezitten, maar anderzijds ook in de kleine ruimte passen. Verder moest er natuurlijk nog ruimte worden gevonden voor de pomp, het drukvat én de besturingskast.

Al met al een unieke opstelling van een installatie van dp op een bijzondere locatie.

Meer informatie vind je op www.stoomtram.nl


Meer referenties


2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok