Lagedruk watermist installatie voor Offshore Platform JB 114

De JB 114 is een Offshore Platform die vooral wordt ingezet voor de bouw en het onderhoud van Windmolens op zee. Met pijlers van maar liefst 73 meter kan hij zich stabiel op de bodem vastzetten. Voorzien van kranen, werkplaatsen, accommodatie en een helikopterdek, biedt de JBL 114 een uitstekende basis voor zwaar werk onder soms hevige omstandigheden.

Marcel Hagens van Chubb Fire & Security was verantwoordelijk voor het brandbeveiligingssysteem op de JB 114, waarvan een lagedruk watermistinstallatie deel uit maakt. Watermist brandbeveiliging zorgt voor koeling van de brandhaard. Lagedruksystemen (<12,5 bar) hebben, ten opzichte van systemen met hogere druk het voordeel dat er veel minder druppels gesplitst worden. Daarom is er minder water nodig, maar toch nog zo'n 1,5 liter per m² per minuut.

Voor de benodigde watertoevoer en -druk wordt vertrouwd op een Hydro Unit drukverhogingsinstallatie uit de Utility Line van Duijvelaar. Deze installatie is uitgevoerd met 2 hoofdpompen van elk 410 l/min bij 11 bar en 1 jockeypomp met een capaciteit van 33 l/min bij 11 bar. Alle met het medium in aanraking komende delen zijn vervaardigd uit roestvaststaal 3.16.

Voor 'in gebruik stelling' van de installatie volgde Marcel een training bij Duijvelaar Pompen, zodat hij nu zelf een installatie die is uitgerust met de megacontrol besturing, kan inregelen. Dit was voor deze specifieke toepassing heel relevant, omdat de toegang tot een platform als de JB 114 aan strenge eisen onderhevig is en de experts van Duijvelaar Pompen daar niet zonder meer kunnen worden toegelaten.

Meer referenties


2024 Avantage

Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok